Σατανικό» σχέδιο μητροπολίτη για να πάνε οι πιστοί στην εκκλησία. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Σατανικό» σχέδιο μητροπολίτη για να πάνε οι πιστοί στην εκκλησία.



Το πνεύμα της Επανάστασης του 1821 φαίνεται ότι κυρίευσε τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, ανήμερα της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου και σήκωσε το δικό του «μπαϊράκι» κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες και...
περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του Covid-19.

Όπως ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα του CorfuPress, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορία και να εκδώσουν έγγραφο κίνησης στο οποίο θα αναφέρουν ότι δήθεν βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, θα πάνε στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.



«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία, για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια, ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’, αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας».


Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των τοπικών κυβερνητικών και πολιτικών φορέων της Ν.Δ., ενώ ο Μητροπολίτης φαίνεται να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και για τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι του είναι αδιανόητο οι πιστοί να αντέξουν να τις εορτάσουν οίκοθεν.

Ο κ. Νεκτάριος υποστήριξε μάλιστα, ότι όλα όσα γίνονται και οι απαγορεύσεις στους πιστούς, εντάσσονται σε πρόβα για την επιβολή «παγκόσμιας δικτατορίας»: «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»!



Στο τέλος της λειτουργίας της 25ης Μαρτίου για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους ιερούς ναούς στην Κέρκυρα να ανοίξουν τις πύλες τους: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι βλέπετε και όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες, που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος, να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε τα αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».

Επισήμως (Iερώνυμος), λένε "προσευχηθείτε σπίτια σας, όχι στις εκκλησίες" 

Μήνυμα προς τους πιστούς εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού έστειλε σήμερα (Παρασκευή) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Μιλώντας από τη Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας στη Λιβαδειά, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στα σπίτια τους και να μην πάνε στις εκκλησίες.



Μεταξύ άλλων, ο Ιερώνυμος ζήτησε «όλοι μαζί... να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας» και αναφέρθηκε τόσο στη Θεία Πρόνοια, όσο και την προσωπική ευθύνη του κάθε χριστιανού.


Επίσης, αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία προέτρεψε τους πιστούς σε κατ' οίκον προσευχή, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της αόρατης απειλής του ιού. Παράλληλα, επαίνεσε και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους κρατικούς λειτουργούς για τις θυσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλουν.

Τέλος, αναφερόμενος στην αναστολή των Ακολουθιών εν όψει της εορτής του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «ο πόνος» κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν.

Πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες