Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί της επιδημίας του κορονοϊού... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί της επιδημίας του κορονοϊού...



Την ώρα που στην Κίνα φαίνεται ότι μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19, ο απολογισμός της επιδημίας ξεπερνάει του 3.000 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι συνέπειές του σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι...
πολύ σοβαρές.

Στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικό ρυθμό, όπως και στη Γαλλία, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να κλείσει τις πόρτες του το μουσείο του Λούβρου.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέβασε το επίπεδο της απειλή σε «πολύ υψηλό», στο μέγιστο, και προειδοποίησε πως το να νομίσει οποιαδήποτε χώρα ότι είναι προφυλαγμένη από την ασθένεια θα ήταν «μοιραίο σφάλμα». Ο δείκτης θνησιμότητας του ιού SARS-CoV-2 μοιάζει να κυμαίνεται μεταξύ του 2% και του 5%, πρόσθεσε ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.


Η επιδημία (η εξάπλωση του ιού εδώ) θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις φτωχότερες χώρες, τα συστήματα υγείας των οποίων δεν έχουν τις δυνατότητες να εντοπίσουν ή να καταπολεμήσουν τον ιό.

Έκλεισε νοσοκομείο στην Κίνα

Στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, ανακοινώθηκε ότι έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής είχα καταγραφεί ακόμη 42 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο των νεκρών στη χώρα στους 2.912 στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας και σε πάνω από 3.000 διεθνώς. Τα 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα, όπου επιβλήθηκαν δρακόντεια μέτρα, με καραντίνα σε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους και απαγορεύσεις μετακινήσεων, είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου.

Στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν την Κυριακή 196 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μεγάλη μείωση από τα 570 την προηγουμένη και τον χαμηλότερο αριθμό από τις 24 Ιανουαρίου.

Στη Γουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, έκλεισε το ένα από τα νοσοκομεία που είχε κατασκευάσει σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα του Covid-19, καθώς πήραν εξιτήριο από αυτό και οι τελευταίοι ασθενείς.

Στη Γουχάν είχαν ανεγερθεί 16 προσωρινά νοσοκομεία με 13.000 κλίνες, στα οποία μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευθεί 12.000 άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των κλινών στα νοσοκομεία της κινεζικής πόλης ανήλθε σε 23.000 από 5.000 που ήταν πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Επιδείνωση σε Ιταλία και Νότια Κορέα

Στην Ιταλία είναι ταχεία η εξάπλωση του κορονοϊού, όπου την Κυριακή καταγράφηκαν περίπου 500 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 1.700. 

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, έχουν πεθάνει ακόμη πέντε άνθρωποι, με τον έως τώρα απολογισμό στη χερσόνησο να φθάνει τους 41 νεκρούς με επίκεντρο τις βόρειες περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Εμίλια Ρομάνα και του Βένετο.

Στη Νότια Κορέα, δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας μετά την Κίνα, μέσα στο προηγούμενο 24ωρο επαληθεύτηκαν σχεδόν 500 επιπλέον κρούσματα και τέσσερις νέοι θάνατοι, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 4.000, από τα οποία 22 ήταν θανατηφόρα. Οι αρχές ανέβαλαν την έναρξη του νέου σχολικού εξαμήνου κατά δύο εβδομάδες, στις 23 Μαρτίου.

Ο δήμος της Σεούλ κατέθεσε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών της θρησκευτικής αίρεσης βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης, διότι δεν έλαβε μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Το 60% των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα συνδέεται με αυτή την πανίσχυρη, μυστικοπαθή εκκλησιαστική οργάνωση, που οι επικριτές της θεωρούν σέκτα.

Ο Λι Μαν-χι, επικεφαλής της αίρεσης που συνδέεται με περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τις ευθύνες της εκκλησίας της οποίας ηγείται στην εξάπλωση της επιδημίας.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους πολίτες εξ ονόματος των μελών» της Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού, είπε σε συνέντευξη Τύπου ενώ προσκύνησε δύο φορές μπροστά στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, ο ίδιος βρέθηκε αρνητικός στον ιό SARS-CoV-2.

«Δεν ήταν σκόπιμο, όμως πολλά μέλη μολύνθηκαν», είπε. «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, όμως δεν ήμασταν σε θέση να το εμποδίσουμε. Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες», πρόσθεσε.

Η αίρεση αυτή ιδρύθηκε το 1984 και οι πιστοί της ισχυρίζονται ότι ο Λι θα οδηγήσει στον Παράδεισο την Ημέρα της Κρίσης 144.000 ανθρώπους οι οποίοι θα γίνουν αθάνατοι ιερείς. Τα μέλη της αίρεσης ξεπερνούν τις 260.000.


Οδηγίες προς τους πολίτες, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας

130 κρούσματα στη Γαλλία

Στη Γαλλία, όπου επίσης οξύνεται η κατάσταση, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 130 κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θάνατοι. Το Μουσείο του Λούβρου, παρέμεινε κλειστό χθες Κυριακή και αναμένονται ανακοινώσεις για το αν θα ανοίξει σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Στη Γερμανία καταγράφονται 129 κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά να εντοπίζονται στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (δυτικά), όπου μολυσμένο ζευγάρι πήγε σε καρναβαλική εκδήλωση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πέθανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Ιράν

Επίσης, το Ιράν ανακοίνωσε 11 νέους θανάτους, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό της επιδημίας σε 54 νεκρούς. Ωστόσο, η υπηρεσία της βρετανικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του BBC, στη γλώσσα φαρσί μεταδίδει πολύ βαρύτερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 210 νεκρούς, αριθμό που διαψεύδουν οι ιρανικές αρχές.

Πάντως, η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος, στενός συνεργάτης του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Δεύτερος νεκρός στις ΗΠΑ

Ο δεύτερος θάνατος ανακοινώθηκε στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα, στα οποία προστίθενται 47 ασθενείς που επαναπατρίστηκαν. 

Το αξιοσημείωτο στις ΗΠΑ είναι ότι αρκετά κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν είχαν καμία σύνδεση με κάποια από τις εστίες στο εξωτερικό, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιός πλέον εξαπλώνεται στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έγινε η τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που πλήττεται: το πρώτο κρούσμα, που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή, είναι ταξιδιώτης από την Ιταλία.

Ο Ισημερινός ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσμα μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε μετά το πρώτο, ενώ πέντε κρούσματα έχουν επίσης καταγραφεί στο Μεξικό και τέσσερα στη Βραζιλία.

Στην Ινδονησία, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ανακοίνωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στο πολυπληθέστερο κράτος του μουσουλμανικού κόσμου.

Η Ταϊλάνδη επίσης ανακοίνωσε νέο κρούσμα σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 43.

Δύο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Αλγερία, που έχει καταγράψει 3, ενώ ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην Αίγυπτο.

Προβλήματα στην οικονομία

Η επιδημία του Covid-19 προκαλεί φόβους για οικονομική κρίση παγκόσμιας κλίμακας, καθώς οι αγορές υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση τους από την οικονομική κρίση του 2008.

Πάντως, τα κινεζικά χρηματιστήρια ανέκαμπταν σήμερα.

Πολλές εταιρείες και όμιλοι ήδη έχουν παρουσιάσεις απώλειες στους τζίρους τους. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να απολύσει 1.000 από τους 6.000 υπαλλήλους της εξαιτίας των ζημιών που της προκαλούν οι ακυρώσεις πολλών πτήσεων εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Ιταλία, έχουν ήδη αναγγείλει τη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης τομέων που πλήττονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες