25 Φεβ 2020

Το τζιν του έσωσε τη ζωή - ΦΩΤΟ

0 comments


Ένας Γερμανός τουρίστας κατάφερε να επιβιώσει όταν έπεσε στη θάλασσα αφού έφτιαξε σωσίβιο από το παντελόνι του.

Ο... 

 
 
 
 
30χρονος Άρνε Μούρκε και ο αδερφός του Χέλγκε πληρώθηκαν να πλοηγήσουν ένα γιοτ από το Όκλαντη της Αυστραλίας στη Βραζιλία, όταν ο ίδιος έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα, ενώ έπλεαν 28 χλμ. από τον κόλπο της Τολάγκα στη Νέα Ζηλανδία. "Κρατήθηκα από το σκάφος ένα-δύο δευτερόλεπτα αλλά το σχοινί λύθηκε και βρέθηκα να επιπλέω στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Φορούσα το μπλουζάκι και το τζιν μου" είπε ο άνδρας όταν διασώθηκε στην ΝΖ Herald.

Το ιστίο τον χτύπησε και ο άνδρας έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα. Ο αδερφός του προσπάθησε να τον βοηθήσει και του έριξε σωσίβιο με ένα σχοινί αλλά ήδη βρισκόταν πολύ μακριά και δεν κατάφερε να το πιάσει. Τότε, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, θυμήθηκε ένα κόλπο που είχε δει στους Αμερικανούς πεζοναύτες. Έβγαλε το τζιν του και αφού έδεσε κόμπο στα παντζάκια του το έβγαλε από το νερό και το άφησε να πάρει αέρα ενώ το έβαλε και πάλι στο νερό και το χρησιμοποίησε ως σωσίβιο. Επί τρεις ώρες έπλεε στη θάλασσα και σκεφτόταν να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η σκέψη της οικογένειάς του και της κόρης του τον κράτησαν στη ζωή. Τελικά ελικόπτερο τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε θέτοντας αίσιο τέλος στην περιπέτειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε