Φοιτητικό επίδομα: Νέοι δικαιούχοι – Μέχρι πότε πρέπει να κάνετε αίτηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Φοιτητικό επίδομα: Νέοι δικαιούχοι – Μέχρι πότε πρέπει να κάνετε αίτηση



 
Tους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των προπτυχιακών υποτροφιών τροποποίησε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), διευρύνοντας τον αριθμό των δικαιούχων για το φοιτητικό επίδομα.

Οι... 

 
 
 
 
δικαιούχοι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 21 Φεβρουαρίου 2019 για τις 3.770 προπτυχιακές υποτροφίες.

Η συμπληρωματική πρόσκληση του ΙΚΥ αφορά του ενδιαφερόμενους για το ειδικό φοιτητικό επίδομα, που υπάγονται στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας αλλά και τους τρίτεκνους – πολύτεκνους.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα δίνεται κάθε μήνα για 9 μήνες και ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους φοιτητές που φοιτούν σε ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Τι αλλάζει στους όρους για το φοιτητικό επίδομα

1. Ο ορισμός της Μονογονεϊκής οικογένειας (κεφ. Β’, παρ. 3.στ) αντικαθίσταται ως εξής:Μονογονεϊκή Οικογένεια: Η οικογένεια όπου ένας γονέας ασκεί ή ασκούσε την επιμέλεια έως την ενηλικίωση του τέκνου, για τους κάτωθι λόγους:

α) δυνάμει δικαστικής απόφασης ήβ) παιδιά εκτός γάμου (αναγνωρισμένα ή μη) ή γ) υιοθεσία από έναν γονέα ή δ) ο ένας γονέας έχει αποβιώσει».

Οι μοριοδοτήσεις και τα νέα κριτήρια

«Οι περιπτώσεις (μοριοδοτούμενες ιδιότητες) Β.1.4 και Β.1.5 του Κεφαλαίου Γ’ αντικαθίστανται ως εξής:Β.1.4 Εξαρτώμενο Μέλος γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει 8 μόρια και Β. 1.5 Εξαρτώμενο Μέλος γονέα με τρία τέκνα (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει 4 μόρια».

Με την προαναφερθείσα τροποποίηση είναι δυνατή η ένταξη στον πίνακα επιλεγέντων υποψηφίων, των υποψηφίων οι οποίοι εντάσσονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Απορρίφθηκαν (περιλαμβάνονται στον από 25/2/2019 πίνακα μη επιλέξιμων υποψηφίων) και δεν υπέβαλλαν ένσταση ενώ η αιτιολογία απόρριψης περιλαμβάνει μόνο τους παρακάτω λόγους:
  • Δεν συντρέχει η ιδιότητα του υποψηφίου ως εξαρτώμενου μέλους (ή γονέα) μονογονεϊκής οικογένειας ή δεν συντρέχει η ιδιότητα του υποψηφίου ως εξαρτώμενου μέλους οικογένειας με τρία ή τέσσερα τέκνα και άνω.
  • Συντρέχουν, μετά την ανωτέρω τροποποίηση, ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω κριτήρια οικογενειακής κατάστασης, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση και η προσθήκη των οποίων ανεβάζει την συνολική μοριοδότηση σε τουλάχιστον 74 μόρια:
Β.1.3 Αρχηγός (Γονέας) Μονογονεϊκής Οικογένειας, λαμβάνει 10 μόρια.
Β.1.4 Εξαρτώμενο Μέλος Γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω, λαμβάνει 8 μόρια.
Β.1.5 Εξαρτώμενο Μέλος Γονέα με τρία τέκνα , λαμβάνει 4 μόρια.Β.1.6 Εξαρτώμενο Μέλος Μονογονεϊκής Οικογένειας λαμβάνει 4 μόρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες