------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


20 Ιαν 2020

Εφορία: Ποιοι πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο Taxisnet - Πώς θα λάβουν κλειδάριθμο

0 comments

Λογαριασμό στο Taxisnet θα πρέπει να δημιουργήσουν οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να επισκεφτούν την εφορία τους προκειμένου να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Μεταξύ άλλων οι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα γiα τη διαδικασία εγγραφής:

1. Εγγραφή.

Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ( www.aade.gr ), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, ο φορολογούμενος επιλέγει "Εγγραφή Νέου Χρήστη" και εν συνεχεία "Αρχική εγγραφή" και συμπληρώνει την αίτηση δηλώνοντας, Όνομα Χρήστη (username) και Κωδικό (password) που επιθυμούν.

2. Παραλαβή κλειδαρίθμου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης ο φορολογούμενος λαμβάνει σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβεί σε οποιαδήποτε εφορία για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδαρίθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια εφορία).

Ωστόσο επισημαίνεται πως σε περίπτωση που φορολογούμενος δεν μπορεί να προσέλθει στην εφορία για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως τότε μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης.

3. Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) υπηρεσίες πιστοποίησης "myTAXISnet" ο φορολογούμενος επιλέγει " Ενεργοποίηση Λογαριασμού". Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσει τα εξής:

α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη εφορία με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.

γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε