Β. Αιγαίο: Η Frontex υποδέχεται και οι ΜΚΟ αυξάνουν τον τζίρο τους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Β. Αιγαίο: Η Frontex υποδέχεται και οι ΜΚΟ αυξάνουν τον τζίρο τους



Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, τονίζει αγανακτισμένος πως έχουν ξεπεραστεί τα όρια με το μεταναστευτικό στα νησιά πλέον.

«Ό,τι σχέδιο και να εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί συνεχίζονται ακάθεκτες οι ροές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 στα νησιά. Είναι... 

 
 
η πρώτη χρονιά που και το χειμώνα έχουμε ροές και ο αριθμός είναι αυξητικός»
Ως αδιέξοδο χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το μεταναστευτικό στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ό,τι σχέδιο και να εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί συνεχίζονται ακάθεκτες οι ροές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά. Είναι η πρώτη χρονιά που και το χειμώνα έχουμε μεταναστευτικές ροές και ο αριθμός είναι αυξητικός» είπε ο κ. Μουτζούρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν προχωράει το σχέδιο για μεταφορά από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί υπάρχουν αντιδράσεις εκεί» ενώ όσον αφορά τις νέες δομές κλειστού τύπου είπε ότι «βρισκόμαστε ακόμα στο «Α»».

Όπως τόνισε «ο πληθυσμός του Βορείου Αιγαίου έχει υπερβεί το όριο ελαστικότητας όπως λένε οι μηχανικοί» υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει φύλαξη συνόρων και αλλαγή συμφωνιών «για να μειωθεί ο αριθμός των εισερχομένων».

«Δεν θα έπρεπε να γίνεται ταυτοποίηση εδώ και να εγκλωβίζονται. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μουτζούρης επιμένοντας ότι «αποτροπή είναι η καλύτερη φύλαξη. η Frontex υποδέχεται».

Αυστηρός εμφανίστηκε ο κ. Μουτζούρης και για τις ΜΚΟ σημειώνοντας ότι «κάποιες προσφέρουν θετικό έργο. Πολλές συμβάλλουν στην αύξηση των μεταναστών γιατί έχουν τζίρο από την άφιξη μεταναστών» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στη Μόρια για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες