Δύο άνθρωποι στην εντατική από γρίπη... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Δύο άνθρωποι στην εντατική από γρίπη...


Ο ένας, παιδί 2 ετών...

Δύο νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης για τα οποία χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώθηκαν από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ συνολικά στις...
ΜΕΘ νοσηλεύονται εννέα άτομα.

Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αυτήν την εβδομάδα, γεγονός το οποίο ίσως να σημαίνει ότι λειτούργησαν τα προγράμματα προληπτικού εμβολιασμού, δύο άνθρωποι που νόσησαν από γρίπη εισήχθησαν με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το ένα από τα δύο κρούσματα της γρίπης αυτήν την εβδομάδα μάλιστα, είναι παιδί δύο ετών. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντως, μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 9 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν δύο νέα περιστατικά τα οποία εμφάνισαν επιπλοκές και απαιτήθηκε νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Όσον αφορά τους θανάτους, αυτοί παραμένουν στον έναν, ο οποίος σημειώθηκε πριν από 3 εβδομάδες.
Ο πίνακας του ΕΟΔΥ

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του ΕΟΔΥ:



ΕΟΔΥ: Κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 9 κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν 7 άνδρες και 2 γυναίκες, από 2 έως 84 ετών, μέση ηλικία 55,9 έτη και διάμεση 65 έτη.

«Τα 8 από τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 6 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 3 ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 3 στον υπότυπο Α(Η1Ν1)», σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Τα 8 από τα 9 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, και εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 2 .

«Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα», αναφέρει ο ΕΟΔΥ...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες