Επίδομα στέγασης: Ποιοι και πώς θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Επίδομα στέγασης: Ποιοι και πώς θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση


 
Νέα αίτηση έως τις 31/01/2020 θα πρέπει να κάνουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος. Συγκεκριμένα, στις 31/01/2020 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019. Οι... 

 
 
 
 
αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι δεν πληρούν πλέον τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι αιτήσεις τους δεν θα ανανεωθούν.

Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/01/2020. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 31/01/2020.

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Ιανουαρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος. Οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ώστε να ενημερώνονται εγκαίρως για την πορεία της αίτησης τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες