30 Ιαν 2020

«Στα δύο μέτρα μεταδίδεται ο κοροναϊός», λένε τώρα - Πως να προστατευτείτε

0 comments


Ανησυχία προκαλεί παγκοσμίως η μετάδοση κρουσμάτων του κοροναϊού σε πολίτες χωρών εκτός της Κίνας, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην πόλη Γουχάν.

Κρούσματα του κινέζικου νέου κοροναϊού εντοπίστηκαν στη Γερμανία και την Ιαπωνία, από πολίτες που δεν είχαν ιστορικό επίσκεψης στο επίκεντρο της επιδημίας, την πόλη Γουχάν της Ιαπωνίας. Ο... 
 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει μέτρα προστασίας για τους πολίτες όλων των χωρών, καθώς ο ιός φαίνεται να “ταξιδεύει” με τρόπους τους οποίους ακόμα δεν μπορούν να ελέγξουν οι επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή, μια είδηση από την Κίνα επιβεβαιώνει ότι ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων όπως επισημαίνει ο Λι Σινγκουάνγκ από το νοσοκομείο Ντιτάν του Πεκίνου, ειδικός της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Δείτε πως μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης:

Αποφύγετε τη στενή επαφή με οποιονδήποτε παρουσιάζει συμπτώματα από το αναπνευστικό του, όπως είναι ο βήχας και το φτέρνισμα
Άλλα συμπτώματα του κοροναϊού περιλαμβάνουν πυρετό και δύσπνοια. Οι σοβαρές περιπτώσεις καταλήγουν σε πνευμονία, νεφρική ανεπάρκεια ή ακόμη και θάνατο.
Μαγειρέψτε καλά τα τρόφιμα. Οι επιστήμονες είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο κοροναϊός ξεκίνησε από τα ζώα και μεταδόδθηκε στους ανθρώπους. Έτσι οι αρχές υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας τροφίμων συστήνουν σχολαστικό και καλό μαγείρεμα στο κρέας και τα αυγά.
Αποφύγετε τις αγορές όπου πωλούνται ζώντα ζώα. Ιδιαίτερα όποιος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να αποφεύγει εντελώς αυτές τις αγορές, αλλά και την αγορά ζωντανών ζώων και ωμών κρεάτων, καθώς είναι “τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη λοίμωξη του κοροναϊού”, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Να πλένετε τα χέρια σας: Πλύνετε συχνά και σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας: Εάν είστε ασθενής, καλύψτε το στόμα και τη μύτη όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και απολυμαίνετε τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που αγγίζετε.
Φορέστε προστατευτική μάσκα: Εάν εσείς ή ο γιατρός σας υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε τον κοροναϊό της Γουχάν, το CDC συνιστά να φοράτε χειρουργική μάσκα.
Τα μέτρα είναι παρόμοια με αυτά της προστασίας από τον ιό της κοινής γρίπης, αναφέρουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, ο οποίος επίσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις ή ακόμη και θάνατο σε ανθρώπους με επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

“Το κοινό πρέπει να κάνει ότι κάνει κάθε εποχή κρύου και έξαρσης της γρίπης", δήλωσε ο Δρ. John Wiesman, αξιωματούχος στην Δημόσια Υγεία στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, εκεί όπου επιβεβαιώθηκε η πρώτη αμερικανική περίπτωση του κοροναϊού της Γουχάν.

iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε