Παντρεύτηκε πεθαμένο με τις "ευλογίες" ιερέα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Παντρεύτηκε πεθαμένο με τις "ευλογίες" ιερέα

Παντρεύτηκε πεθαμένο με τις "ευλογίες" ιερέαΜία υπόθεση που είχε αναστατώσει την κοινωνία της Δυτικής Φθιώτιδας πριν από αρκετά χρόνια, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με την εκδίκαση της διαμάχης μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών της.

Πρόκειται για την υπόθεση γυναίκας σε χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας που βρέθηκε να έχει παντρευτεί… πεθαμένο!

Κατηγορούμενος βρέθηκε ξανά ο τότε ιερέας του χωριού που σύμφωνα με το Δικαστήριο ήταν ο συντάκτης του πιστοποιητικού γάμου της γυναίκας με τον πεθαμένο. Ο συγκεκριμένος δεν έχει πλέον αυτή την ιδιότητα αφού καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας, καθώς δεν ανετράπη ούτε η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.

Ο ιερέας φέρεται τον Ιανουάριο του 2008 να εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του αδερφού της «χήρας» πιστοποιητικό γάμου ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10-3-1978 με ήδη θανόντα.

Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδερφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα.

Αργότερα όμως ο ιερέας είχε στείλει έγγραφο προς το Ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό με αποτέλεσμα να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδερφό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δε δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή.

Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες