Ερώτηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για το 10% στα νοσήλεια των ασθενών με χρόνια νοσήματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ερώτηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για το 10% στα νοσήλεια των ασθενών με χρόνια νοσήματα


Ερώτηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για το 10% στα νοσήλεια των ασθενών με χρόνια νοσήματα
Την εξαίρεση των πασχόντων από δυσίατα – χρόνια νοσήματα από την υποχρέωση καταβολής της συμμετοχής του 10% στον ασφαλιστικό τους φορέα προκειμένου να νοσηλευτούν σε χώρες εκτός Ε.Ε., ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με Ερώτηση του προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης ζητά την τροποποίηση και αντικατάσταση  με αναδρομική ισχύ της Απόφασης με ΦΕΚ 4898 Τ. Β’ / 1-11-2018,  άρθρο 32 παρ.7β, που ελήφθη επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την επάνοδο στο προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διασφάλιζε ότι ο ασθενής δεν θα πληρώσει την τιμή συμμετοχής του στον ΕΟΠΥΥ αλλά αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον ασφαλιστικό φορέα.
Όπως υπογραμμίζει, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, δημιούργημα της προηγούμενης διακυβέρνησης που υποτίθεται ότι «ασκούσε ευαίσθητη κοινωνική πολιτική», δημιουργεί δυστυχώς ανυπέρβλητα οικονομικά εμπόδια σε ασθενείς οι θεραπείες των οποίων είναι εξαιρετικά σπάνιες και παρουσιάζουν από τη φύση της ασθένειας συχνές υποτροπές και ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητη και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, η συχνή μετάβασή τους σε ιδρύματα του εξωτερικού. Και αυτό διότι είναι αδύνατη η αντιμετώπισή τους στην χώρα μας αλλά και στην ΕΕ καθώς κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα ή εξειδικευμένο Κέντρο δεν τους δέχεται!
Ο κ. Τσαβδαρίδης τονίζει ότι εάν υπήρχε η επιλογή για τους χρήζοντες νοσηλεία, η συμμετοχή του 10% στον ΕΟΠΥΥ θα ήταν κατανοητή. Τώρα όμως που δεν υπάρχει η επιλογή, το νομοθέτημα της συμμετοχής τους με 10% στα συνολικά τιμολόγια, κάθε φορά μάλιστα που η σπάνια αυτή ασθένεια υποτροπιάζει, κρίνεται ως οικονομικός στραγγαλισμός τους, που οδηγεί νομοτελειακά στην απόγνωση.
Χαρακτηριστικά δε ανέφερε ότι για μία νοσηλεία σπάνιου νοσήματος σε χώρα εκτός ΕΕ και δη στις ΗΠΑ, το κόστος συμμετοχής που καλείται να καταβάλει ο ασφαλισμένος ξεπερνά τις 40 χιλ. ευρώ! Ποσά αμελητέα για ένα συγκροτημένο κράτος που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του αλλά ταυτόχρονα ποσά απαγορευτικά να καταβάλουν οι ίδιοι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ολα καλα ρε λαζαρε οι δομες ποσο πληρωνουν;;; αειντε πια

Post Bottom Ad

Σελίδες