12 Νοε 2019

Βασίλης Παπαδόπουλος:«Καθαρίζουμε τον μπλε κάδο».

0 comments

Η σωστή διαλογή και διάθεση των υλικών συσκευασίας στον μπλε κάδο θα καταφέρει να πραγματώσει το σύνθημα - σκοπό της εποχής μας «Καθαρίζουμε τον μπλε κάδο».
Στον μπλε κάδο διατίθενται συσκευασίες χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες, αλουμινένιες και λευκοσιδηρούχες, αφού προηγουμένως έχουν καθαριστεί από τα υπολείμματα τους, η διάθεση τους γίνεται εντός του κάδου χύμα και όχι σε σακούλες.
Οι χάρτινες συσκευασίες από γάλα, χυμούς, τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες & χαρτοκιβώτια, διατίθενται στον μπλε κάδο εφόσον έχουν αδειάσει και διπλωθεί καλά ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ποτέ δεν τις αφήνουμε εκτεθειμένες δίπλα στον κάδο καθώς δημιουργούνται φαινόμενα απόθεσης διαφόρων ειδών απορριμμάτων.
Το χαρτί φωτοτυπίας, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, φυλλάδια, έντυπα, οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας δεν διατίθενται στον μπλε κάδο καθώς δεν αποτελούν υλικά συσκευασίας και ακλουθούν ξεχωριστό ρεύμα ανακύκλωσης.
Παρέχοντας τις σωστές οδηγίες διαχείρισης των υλικών συσκευασίας στοχεύουμε στη σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης και συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της περιοχής που κατοικούμε. 
Με τη σωστή διαχείριση πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα όπως η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους ταφής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών που απαιτείται για την παραγωγή νέων συσκευασιών.
Ας μη ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. ΠροστασίαςΠαπαδόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε