Τι προβλέπει η νέα πάγια ρύθμιση για χρέη στην εφορία - Το "μπόνους" που θα δίνεται στους συνεπείς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Τι προβλέπει η νέα πάγια ρύθμιση για χρέη στην εφορία - Το "μπόνους" που θα δίνεται στους συνεπείς


Νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων για χρέη στην εφορία και τα τελωνεία η οποία όμως αφορά σε οφειλές οι οποίες βεβαιώνονται από την 1-1-2020 και μετά φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Προβλέπεται προσαύξηση επιτοκίου κατά 1,5% όταν το «σπάσιμο» των οφειλών υπερβαίνει τις 12 δόσεις και ελάχιστη δόση 30 ευρώ. Για τους συνεπείς στη ρύθμιση οφειλέτες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα «μπόνους».

Προβλέπεται ότι οι οφειλέτες που είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της νέας ρύθμισης μέχρι το πέρας αυτής, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων και έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής.

Η απαλλαγή αυτή όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας δόσης.

Αν όμως η ρύθμιση δεν τηρηθεί και ο οφειλέτης κάνει δεύτερη φορά αίτηση υπαγωγής των ίδιων οφειλών σε ρύθμιση, ως βάση υπολογισμού του ποσού των τόκων που απαλλάσσονται, λαμβάνεται το σύνολο των τόκων που επιβαρύνουν τις οφειλές από την πρώτη υπαγωγή τους στη ρύθμιση και ως την εξόφλησή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες