ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ -Για πρώτη φορά σχεδιάζεται και εφαρμόζεται φορολογική πολιτική με αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση" - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ -Για πρώτη φορά σχεδιάζεται και εφαρμόζεται φορολογική πολιτική με αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση"


Στη δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων ύψους 1,2 δις ευρώ, που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2020 και αφορά μειώσεις φόρων και κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, τα μέτρα μείωσης των φόρων  θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή και περιλαμβάνουν:

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24%.

-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ,  από το 22% που είναι σήμερα στο 9% με ταυτόχρονη  αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα μερίσματα από το 10% στο 5%.

-Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις.

-Αναστολή του ΦΠΑ για μια τριετία στα νεόδμητα ακίνητα – διαμερίσματα.

-Αναστολή του φόρου υπεραξίας για μια τριετία στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

-Μείωση του φόρου εισοδήματος κατά ποσό που ισούται με το 40% των δαπανών για ανακαίνιση, για εργασίες ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης των κτιρίων.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα.

-Χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι, διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019 αλλά δεν θα υπάρξει ούτε και για το 2020, μία εκτίμηση η οποία επιβεβαιώνεται από τους εταίρους μας.
Τόνισε, ότι τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 125 εκ. ευρώ έναντι του στόχου για το μήνα Σεπτέμβριο ενώ έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δείκτες εισπραξιμότητας για το φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων αλλά και για το ΦΠΑ.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια φορολογική πολιτική με αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση που παράγει αποτελέσματα και έχει στον πυρήνα της τη μείωση των φόρων. Ταυτόχρονα όμως, μέσα από την αύξηση των δεικτών φορολογικής συμμόρφωσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πετυχαίνουμε την διασφάλιση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που θα χρησιμοποιηθεί τα δύο επόμενα χρόνια για την περαιτέρω μείωση των φόρων»,  τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες