17 Σεπ 2019

Λ.Τσαβδαρίδης-Η πάταξη της διαφθοράς με τη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού μηχανισμού,

0 comments
Διευκρινήσεις αναφορικά με τους τρόπους βέλτιστης δυνατής στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας τον Νόμο για το Επιτελικό Κράτος (ν. 4622/2019) Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών συνυπογράφοντας σχετική Ερώτηση της συναδέλφου μου από τη ΝΔ κ. Έλενας Ράπτη.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούμε από τον Υπουργό να εξετάσει ενδεχόμενη τροποποίηση του άρθρου 96 του σχετικού νόμου, προκειμένου να αποσπαστεί στην ΕΑΔ το επίλεκτο σώμα των περίπου 30 Οικονομικών Επιθεωρητών που επί του παρόντος υπηρετούν στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου.
Όπως επισημαίνουμε, επειδή επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς με τη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού μηχανισμού, είναι σημαντικό η νέα δομή να συμπεριλαμβάνει τους εν λόγω Οικονομικούς Επιθεωρητές, καθώς πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς υψηλών προσόντων και τεράστιας εμπειρίας στη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων, με πολύ σημαντικό ρόλο στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε