22 Σεπ 2019

Τιτλοποίηση οφειλών άνω των 200.000 ευρώ προς τα Ταμεία - Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας

0 comments

Σχέδιο τιτλοποίησης των χρεών που έχουν μεγαλοοφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία και ανάθεσης της διαχείρισής τους σε τρίτους επεξεργάζεται το υπουργείοΕργασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην τιτλοποίηση θα περιληφθούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ που συνολικά φθάνουν στο ποσό περίπου των 13 δισ. ευρώ.

Ρητά θα εξαιρεθούν τα χρέη που έχουν ρυθμιστεί. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας ότι θα μπορέσουν να εισπράξουν σύντομα μέρος των χρεών οφειλετών που θεωρούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης έχει ήδη επαφές με τράπεζες για να διαπιστώσει τις δυνατότητες που δίνει στον ΕΦΚΑ αυτό το σχέδιο. Πρόκειται εξάλλου για ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, όπως κάθε τιτλοποίηση, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για οφειλές προς φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα , γεγονός που ενδέχεται να έχει και νομικές επιπλοκές.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε