9 Αυγ 2019

Τέλος στο άσυλο των μπαχαλάκηδων και των περιθωριακών - Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

0 comments


Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το... 
 


ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την όλη διαδικασία και δεν επέστρεψαν διαμαρτυρόμενα για την κατάθεση την τελευταία στιγμή τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας.

Το ίδιο είχαν κάνει τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, αλλά τα τρία κόμματα επέστρεψαν στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», όπως σας ενημερώσαμε στο οπροηγούμενο άρθρο μας.

Αρχικά ενστάσεις για τη διαδικασία εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΜέΡΑ25 και αποχώρησαν από τη διαδικασία. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας το ΚΚΕ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση επέστρεψαν στην αίθουσα για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η τροπολογία του υπουργού Εργασίας με την οποία τίθεται πλαφόν 4.600 ευρώ στις συντάξεις και άλλη μία για τις υποχρεώσεις εργολάβων και υπερεργολάβων έναντι των εργαζομένων με την οποία αίρεται και το όριο στις απολύσεις οι οποίες κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή και ενώ ήταν προκαθορισμένο να αρχίσει η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε