11 Αυγ 2019

Με δανεικά πληρώνουν τα... ραβασάκια της εφορίας τα νοικοκυριά - Οι υποχρεώσεις έως το τέλος του έτους

0 comments

Με δανεικά πληρώνουν τα ραβασάκια της εφορίας οι φορολογούμενοι. Τον Ιούλιο φόρτωσαν τις πιστωτικές τους κάρτες για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση ή και ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από τη φετινή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και τον Σεπτέμβριο με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται "ΤΑ ΝΕΑ", μόνο από τον φόρο εισοδήματος που πλήρωσαν όσοι είχαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα τον περασμένο μήνα εισπράχθηκαν πάνω από 1,1 δισ. ευρώ ενώ συνολικά τα έσοδα του Ιουλίου ανήλθαν σε 5,556 δισ. ευρώ υπερβαίνοντας τον μηνιαίο στόχο. Το Δημόσιο έβαλε στα ταμεία σχεδόν το 1/3 από τα 3,45 δισ. ευρώ του φόρου εισοδήματος που βεβαιώθηκε φέτος στα εκκαθαριστικά 1.047.684 φορολογουμένων οι οποίοι κατά μέσο όρο καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο 1.132 ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2018.

Τα νοικοκυριά δανείζονται από τις πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν την εφορία κερδίζοντας περισσότερες δόσεις από τις τρεις διμηνιαίες που προβλέπει το εκκαθαριστικό της εφορίας για τον φόρο εισοδήματος ή τις πέντε μηνιαίες για τον ΕΝΦΙΑ. Χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα μπορούν να επιμηκύνουν την πληρωμή της κάθε δόσης του φόρου ακόμη και σε 12 μηνιαίες δόσεις οι οποίες είναι άτοκες.

Πάνω από τον στόχο βρέθηκαν τον περασμένο μήνα και οι εισπράξεις του ΦΠΑ, στοιχείο που δείχνει ότι η μείωση των συντελεστών φόρου στην εστίαση και τα τυποποιημένα προϊόντα δεν επηρέασε αρνητικά τις εισπράξεις του φόρου, οι οποίες ενισχύονται και από την τουριστική κίνηση.

Ο επόμενος μήνας θα είναι δύσκολος για τους φορολογούμενους καθώς θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Η χρονιά θα κλείσει με έναν βαρύ λογαριασμό καθώς θα πρέπει να πληρωθούν η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε