2 Αυγ 2019

Την έγκαιρη κάλυψη κενών όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ημαθίας, ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

0 comments

Την έγκαιρη κάλυψη κενών όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ημαθίας, ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Από τον Αναπληρωτή Γραμματ'εα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη, έγιναν γνωστά τα εξής:
Την έγκαιρη κάλυψη των πραγματικών κενών όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Ημαθίας, προκειμένου να αρχίσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά, ζήτησα σήμερα από την νέα Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη.
Στόχος, να αποφευχθεί το καθημερινό χάσιμο εκατοντάδων διδακτικών ωρών, όπως συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια καθώς και να τονωθεί η δυνατότητα των σχολικών μονάδων να συντάσσουν πλήρες πρόγραμμα, χωρίς να υπολειτουργούν.
Συμφωνήσαμε με την κ. Ζαχαράκη για την απόλυτη προτεραιότητα που θα πρέπει να δίνει η Πολιτεία στη δημόσια εκπαίδευση και στην αποτελεσματική εκπαιδευτική και μορφωτική διαδικασία, που αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει.
Η Υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση με τη συνδρομή των Περιφερειακών Διευθυντών και των Τοπικών Διευθύνσεων προκειμένου το «μεγάλο κύμα» των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στις θέσεις τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «παρά το ότι οι εκλογές καθυστέρησαν φυσιολογικά τις διαδικασίες, η νέα ηγεσία του Υπουργείου κάνει τα αδύνατα δυνατά για να «τρέξουν» τα ζητήματα επ’ ωφελεία της εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου των σχολείων της χώρας».
Επισήμανε δε ότι πρώτο εχέγγυο των θετικών βημάτων στα οποία προχωρά η νέα Κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι τα σχολικά εγχειρίδια είναι έτοιμα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήδη αρχίζουν να παραδίδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε