Τρελός παπάς σε βάπτισε… Ρώσος ιερέας «πάει σπίτι του» για βάναυσο βαπτισμό νηπίου (ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Τρελός παπάς σε βάπτισε… Ρώσος ιερέας «πάει σπίτι του» για βάναυσο βαπτισμό νηπίου (ΒΙΝΤΕΟ)



 
Κάτι ξέρει ο θυμόσοφος λαός που λέει «τρελός παπάς σε βάπτισε»…

Ένας ρώσος ορθόδοξος ιερέας προκάλεσε αγανάκτηση μετά από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου μια μητέρα ισχυρίστηκε ότι φέρθηκε βίαια και σχεδόν έπνιξε το παιδί της κατά τη διάρκεια μιας τελετής βαπτίσματος «σαν εξορκισμό».

Ο...   

 
 
 
 
ιερέας Vasily Necheporenko, γνωστός με το όνομα Φώτιος, απομακρύνθηκε για ένα χρόνο μετά την τελετή βάφτισης του βρέφους, η οποία ολοκληρώθηκε με την οικογένεια του παιδιού να καταθέσει μήνυση στην αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη το σαββατοκύριακο σε μια μικρή εκκλησία στην πόλη Gatchina, περίπου 40χλμ από την Αγία Πετρούπολη. Ένα βίντεο της τελετής δείχνει ότι ο ιερέας παίρνει το ενός χρόνου μωρό και το μεταφέρει στην κολυμπήθρα.

Το παιδί φαίνεται να κλαίει δυνατά και φαίνεται να αντιστέκεται. Ο ιερέας προσπαθεί να βυθίσει το μωρό αρκετές φορές, πιέζοντάς το έντονα μέσα στην κολυμπήθρα.

Η πανικόβλητη μητέρα του παιδιού τρέχει στη συνέχεια στον ιερέα προσπαθώντας να τραβήξει το μωρό μακριά. Ο ιερέας δεν της επιτρέπει να το κάνει συνεχίζοντας με το τελετουργικό, τραβώντας το μωρό στον αέρα. Το βίντεο προκάλεσε αγανάκτηση.

Κάποιοι σοκαρισμένοι θεατές δήλωσαν ότι η τελετή μοιάζει με εξορκισμό και όχι με ένα κανονικό βάπτισμα. «Ο ιερέας ήταν κατεχόμενος από τον διάβολο», έγραψε ένα άτομο, ενώ άλλοι σχολιαστές ονόμαζαν τον ιερέα «παράφορο» και περιέγραψαν τις πράξεις του ως «κακοποίηση».

Η μητέρα του παιδιού, Αναστασία Αλεξέεβα, δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή. Ο ιερέας άρχισε με την καταδίκη της και του αναδόχου του παιδιού επειδή δεν γνώριζαν τις προσευχές, είπε.

«Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα ότι το μωρό θα πνιγεί και το τράβηξα [από τα χέρια του ιερέα]», εξήγησε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι το μικρό παιδί ήταν γεμάτο μώλωπες κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το παιδί έχει γρατζουνιές στο λαιμό και τον ώμο. Τώρα πάσχει από κρίσεις πανικού, είναι υστερικό.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της εκκλησίας αργότερα την κάλεσαν να ζητήσουν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του ιερέα. Ο αρχιεπίσκοπος Γεννάδιος, ο οποίος ηγείται του τμήματος ενοριακής εργασίας στο γραφείο του Πατριαρχείου της Μόσχας, χαρακτήρισε τις πράξεις του ιερέα «τρέλα» και είπε ότι μια τέτοια «ανεπαρκής» υπηρεσία κατά τη διάρκεια τελετών βλάπτει την αποστολή της εκκλησίας.

Ωστόσο, ο ιερέας Φώτιος αρνήθηκε κάθε αδίκημα. Είπε ότι «δεν έχει συμβεί τίποτα έκτακτο» και κατηγόρησε τη μητέρα ότι «παρεμβαίνει» στο τελετουργικό και ερεθίζει την κατάσταση.

«Υποθέτω ότι η μητέρα απλά αισθάνθηκε να βαριέται, έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο και τίποτα να κάνει. Έτσι έγινε υστερική, αν και δεν συνέβη κάτι τρομακτικό» δήλωσε.

Είπε ότι η γυναίκα ήταν «υπερβολική» και «ήρθε απροετοίμαστη» για το βάπτισμα.

Ο ιερέας αρνήθηκε επίσης ότι το μωρό τραυματίστηκε.

«Το μωρό δεν πνίγεται και δεν χτυπά το κεφάλι του στα τείχη της κολυμπήθρας, έχω 26 χρόνια εκκλησιαστικής υπηρεσίας και πάντα προσπαθώ να εκτελέσω το βάπτισμα με αυτόν τον τρόπο».

Η διοίκηση της εκκλησίας στη Γκέττινα δήλωσε εν τω μεταξύ ότι οι ενορίτες έχουν «ανεπίσημα» διαμαρτυρηθεί και στο παρελθόν ότι ο Φώτιος ήταν «τραχύς» όταν χειριζόταν τα παιδιά.

Δείτε εδώ το βίντεο

2 σχόλια:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ είπε...

Το βίντεο δικαιώνει τον ιερέα που θέλει να κάνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ βάπτιση:
Πρώτον, από τα γραφόμενα ο ανάδοχος δεν ήξερε το "Πιστεύω", αιτία να τα πάρει στο κρανίο.
Δεύτερον, το "μωρό" ήταν τουλάχιστον 2 ετών και δεν χωρούσε στην κολυμβήθρα και έπρεπε να το πιέσει κάπως για την εξολοκλήρου τριπλή βύθιση στο νερό.
Τρίτον, η μάνα με τις μαυρiλες στα χέρια, εννοώ τα τατουάζ, είναι ότι πιο αποκρουστικό για έναν λειτουργό του Υψίστου.
Στο μόνο που φταίει ο ιερέας είναι ότι θα έπρεπε να απαιτήσει από πριν να φτιαχτούν τα παραπάνω και να γίνει η βάπτιση σε κάποια στέρνα για να χωρέσει άνετα το "μωρό".

Ανώνυμος είπε...

τραβα γαμησου ρε μολυσμενη αιμοροιδα

Post Bottom Ad

Σελίδες