Στο 3% ο τόκος για τις 120 δόσεις - Ποιοι και πόσο κερδίζουν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Στο 3% ο τόκος για τις 120 δόσεις - Ποιοι και πόσο κερδίζουν


"Κέρδη" έως και 18% στους τόκους που θα πλήρωναν σε ορίζοντα δεκαετίας θα έχουν οι ασφαλισμένοι οι οποίοι εντάσσονται στη ρύθμιση 120 δόσεωνμετά τη μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%. Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, η οποία εκδόθηκε την Τρίτη ενεργοποιώντας τις νέες διατάξεις νόμου ορίζει ότι η μείωση αυτή έχει άμεση εφαρμογή στις νέες αιτήσεις υπαγωγής σε ρύθμιση του Ν. 4611/2019 αλλά και στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις για τις οποίες οι οφειλέτες θα επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των δόσεών τους. Για όλες τις ενεργές ρυθμίσεις οι ανεξόφλητες δόσεις αναπροσαρμόζονται αυτόματα και σταδιακά, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα οι ίδιοι, θα διαπιστώσουν ότι το μηνιαίο ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους θα μειωθεί καθώς θα εφαρμοστεί το νέο μειωμένο επιτόκιο. Στις νέες αιτήσεις, καθώς και στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, για τις οποίες οι οφειλέτες επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των δόσεών τους, το μειωμένο επιτόκιο θα εφαρμόζεται άμεσα ενώ για όλες τις υπόλοιπες ενεργές ρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο των 120 δόσεων, η προσαρμογή θα γίνεται αυτόματα μεν αλλά η διαδικασία θα αρχίσει λίγο αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο ώστε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του Οκτωβρίου. Οι μειωμένες δόσεις θα αφορούν το διάστημα από την ψήφο των νέων διατάξεων και μετά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών το κέρδος από τη μείωση του επιτοκίου μεταφράζεται σε σημαντικές ελαφρύνσεις, οι οποίες στην περίπτωση εξόφλησης της οφειλής σε διάστημα δεκαετίας θα αγγίξουν τις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Στο τέλος της δεκαετίας, η συνολική επιβάρυνση από το ετήσιο επιτόκιο θα είναι κοντά στο 18% και όχι 26% επί της βασικής οφειλής που υπάγεται σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η μείωση του επιτοκίου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ρευστότητας των οφειλετών που έχουν χρέη προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο Εργασίας έχει διαμηνύσει ότι η ρύθμιση αυτή θα είναι τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές στα Ταμεία καλώντας τους να αξιοποιήσουν τις ισχύουσες διατάξεις.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες