30 Ιουν 2019

Ένα απίστευτο κόλπο για να εξαφανίσετε τις μύγες για όλο το καλοκαίριΑν δείτε ποτέ ένα σακουλάκι γεμάτο νερό καρφωμένο πάνω από την πόρτα κάποιου γείτονα, να τι σημαίνει:

Ένα από τα χειρότερα πράγματα το καλοκαίρι είναι οι μύγες, οι οποίες είναι παντού και μπορούν να χαλάσουν μια όμορφη συγκέντρωση.

Αν... 

 
 
 
 
τις έχετε βαρεθεί και ψάχνετε για μια λύση που θα τις διώξει, τότε διαβάστε παρακάτω. Μπορεί να έχετε δει ακόμη και τους γείτονες σας να την χρησιμοποιούν.

Δείτε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Αυτό το κόλπο δημοσιεύτηκε στο Instructables και ο χρήστης που το ανέβασε γράφει: "Μπορείτε να αγοράσετε ακριβά εντομοκτόνα, αλλά γιατί να το κάνετε αυτό όταν υπάρχει πιο ασφαλής και ανθρώπινος τρόπος; Μέσα σε μόλις 5 λεπτά θα έχετε διώξει τις μύγες."

Σας ακούγεται περίπλοκο; Κι όμως, είναι πανεύκολο. Θα χρειαστείτε:

– Πλαστικά σακουλάκια για τρόφιμα – Χυμό λάιμ – Αλάτι – Κέρματα – Νερό

Ξεκινήστε ρίχνοντας 2,5 φλιτζάνια νερό σε ένα μπολ και προσθέτοντας μια καλή ποσότητα αλατιού και χυμού λάιμ.

"Προσθέστε λίγο χυμό λάιμ", γράφει ο χρήστης. "Δεν υπάρχει ακριβής ποσότητα, απλά κρατάει τα κέρματα γυαλιστερά. Ανακατέψτε το μίγμα. Θα φαίνεται σαν να είναι απλά νερό, αλλά αυτά τα υλικά θα το κάνουν αποτελεσματικό για περισσότερο."

Ανακατέψτε τα όλα με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια ρίξτε το προσεκτικά σε ένα πλαστικό σακουλάκι μέχρι να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Πριν το κλείσετε, ρίξτε τα κέρματα. Αυτό ήταν! Είναι έτοιμο!

Κλείστε το σακουλάκι και κρεμάστε το. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε κλείσει καλά για να μην χυθεί το νερό.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι είναι αποτελεσματικό.

Ένας άλλος χρήστης του Instructables εξηγεί γιατί είναι αποτελεσματικό:

"Οι μύγες έχουν οπτικούς αισθητήρες που ονομάζονται ομματίδια. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, δεν έχουν κόρες που να ελέγχουν την ποσότητα φωτός που μπαίνει στα μάτια τους.


Επομένως, το φως που αντανακλάται τις τρομάζει γιατί δεν μπορούν να εστιάσουν. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό CD. Κρεμάσετε ένα κοντά σας και αφήστε το ήλιο να κάνει τα μαγικά του! Το CD αντανακλά το φως του ήλιου και διώχνει έτσι τις μύγες. Εμπιστευτείτε με, πιάνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε