8 Ιουν 2019

Κτηματολόγιο: Παράταση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας ζητά η ΕΝΠΕ

0 comments

Την παράταση της προθεσμίας δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για όλες τις εντασσόμενες περιοχές της χώρας, ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή του προέδρου της ΕΝΠΕ στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, που κοινοποιείται και στη διοίκηση «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.), ζητείται να παραταθούν οι ημερομηνίες τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου 2019.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τόσο λόγω των πρόσφατων εκλογών εξαιτίας των οποίων τα Δικαστήρια και τα Υποθηκοφυλακεία δεν λειτούργησαν για είκοσι μέρες αλλά και λόγω των προσεχών εθνικών εκλογών, υπάρχει ανάγκη «γενναίας» χρονικά και «καθολικής» παράτασης.

Ένας από τους επιπλέον λόγους που επικαλείται η ΕΝΠΕ, είναι διότι «η υποβολή δηλώσεων, ιδίως σε αγροτικές περιοχές, παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσχέρειες καθώς αφορά, σε πληθώρα περιπτώσεων, δήλωση δικαιωμάτων με αιτία κτήσης την κληρονομιά, όπου οι δικαιούχοι που έχουν αποκτήσει με κληρονομιά από τους προγόνους τους ακίνητα, δεν έχουν συντάξει και μεταγράψει πράξη αποδοχής κληρονομιάς οι ίδιοι ή και οι απώτεροι δικαιοπάροχοι κ. α.», όπως αναφέρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε