Τι κρύβει η μάχη του σταυρού για τον ΣΥΡΙΖΑ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Τι κρύβει η μάχη του σταυρού για τον ΣΥΡΙΖΑ...


Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει για ακόμα μια φορά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό αντικείμενο την κατάρτιση και τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως τα...
πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, καθώς σηματοδοτούν και το πολιτικό πρόσημο που δίνει το κόμμα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Το σύνολο των βουλευτών, υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πήραν από την αρχή το "πράσινο φως" για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου και σε γενικές γραμμές τα μέλη του κόμματος θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων. "Ναι" έχει πει η αρμόδια επιτροπή και σε πολλά στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας που θα βάλουν τη "σφραγίδα" για το άνοιγμα που επιχειρείται στον μεσαίο χώρο.

Στις τάξεις της πλειοψηφίας γνωρίζουν πως την 8η Ιουλίου τα αποτελέσματα των σταυρών, σε προσωπικό επίπεδο, θα δείξουν πολλά για την στροφή και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει το κόμμα, ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κόψει πρώτος το νήμα.
Κορυφαία στελέχη που έχουν τις δικές τους οπτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστούν στην ίδια περιφέρεια και η κάλπη θα δείξει ποιες στρατηγικές, αλλά και ποια προφίλ επικροτήσαν οι ψηφοφόροι στην τετράχρονη πορεία του κόμματος στην εξουσία.

Μια πολύ δυναμική παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν θα μείνει απαρατήρητη, αφού ως υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των "53+" έχει χαράξει πολλές φορές τις δικές του διακριτές γραμμές απέναντι στο Μαξίμου. Η αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολλές φορές ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος, όμως υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης ενθάρρυναν από την πρώτη στιγμή τη διεύρυνση προς το χώρο της κεντροαριστεράς.

Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης είναι τα δύο πρόσωπα στα οποία πόνταρε πολλά ο Αλέξης Τσίπρας με τον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναλαμβάνει τα «ηνία» της επικοινωνίας από τον Νοέμβριο του 2016. Πολλές τηλεοπτικές μάχες έδωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης και η εκπρόσωπος τύπου Ράνια Σβίγκου.

Το στοίχημα της κεντροαριστεράς θα φανεί αν κερδήθηκε και από τις ψήφους που θα λάβουν κορυφαία στελέχη που θα μπουν στη μάχη του σταυρού, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, ενω ο θόρυβος που προκλήθηκε από την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα θα μετρηθεί επίσης στην κάλπη.

Στις εκλογές θα κριθεί και η επιλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη ΔΗΜΑΡ να διαφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά και να περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η εκλογή της Έλενας Κουντουρά στην ευρωβουλή έδειξε πως η "καταγωγή" της από τους ΑΝΕΛ δεν ενόχλησε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Για τις περιπτώσεις του Θανάση Παπαχριστόπουλου, της Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Δημήτρη Κόκκαλη η 7η Ιουλίου θα είναι ένα κρίσιμο crash test για το πολιτικό τους μέλλον και η εκλογή τους ή όχι θα σημαίνει αρκετά για το πως βλέπουν οι ψηφοφόροι της Κουμουνδούρου τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ αρκετούς μήνες μετά το τέλος της.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας από την Κουμουνδούρου δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Σίγουρη θα μπορούσε να θεωρηθεί η Έφη Αχτσιόγλου που προορίζεται να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Από τους πέντε που πήραν το εισιτήριο τον Σεπτέμβριο του 2015 (Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Γαβρόγλου) κανείς δεν αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου στην ίδια θέση. 

Μάλιστα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος δεν φαίνεται να το επιθυμεί. 
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής έφεραν τον πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη να έχει συζητήσει με την Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς, ωστόσο να επιβεβαιώνεται τίποτα. 

Πιθανόν για την περίπτωση του πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου της Κρήτης να μετρήθηκε και η διείσδυση που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του Ποταμιού...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες