28 Ιουν 2019

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : Τα παιδιά της Άνοιξης μας δείχνουν το καλοκαίρι της ψυχής τους

0 comments

Πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε την ημέρα τους με γκρίνια, νεύρα, άγχη. Δεν εστιάζουν στο τι έχουν, αλλά στο τι τους λείπει. Δεν λένε ένα «Δόξα τω Θεώ», δεν  χαίρονται τις στιγμές, δεν ζουν και δεν απολαμβάνουν την κάθε μέρα.

Όχι όμως και «Τα Παιδιά της Άνοιξης».

Συνεχές χαμόγελο, αισιοδοξία, αγάπη για τη ζωή και την καθημερινότητα. Διαρκές παράδειγμά και πρότυπο δοτικότητας, καινοτόμων δράσεων, εθελοντισμού.

Οι 62 εφήβοι και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλο το Νομό Ημαθίας με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις στην Αλεξάνδρεια, και κυρίως οι οικογένειές τους καθώς και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της υγείας, μας δείχνουν τον δρόμο της πραγματικής ζωής.


Μία ζωή γεμάτη αγώνα για αξιοπρέπεια, για ίσες ευκαιρίες, για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Τέρμα στην περιθωριοποίηση και την αποξένωση των ατόμων αυτών.

Κυρίαρχο μέλημα της Πολιτείας είναι να αναπτύξει ένα ποιοτικό σύστημα κοινωνικής υποστήριξης που θα έχει ως γνώμονα τον σεβασμό του δικαιώματός τους για αξιοπρεπή ζωή. Το χρωστάμε και στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε