26 Ιουν 2019

Μεγάλη φοροδιαφυγή από πρατήρια υγραερίου


Τέσσερα στα δέκα πρατήρια που πωλούν υγραέριο, δεν διαβίβαζαν τα στοιχεία των πωλήσεων τους στην ΑΑΔΕ, όπως προέκυψε από ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

"Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου και τη διαβίβαση δεδομένων των παραστατικών πωλήσεων, που εκδίδονται από τους Φ.Η.Μ. προς τη βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε.

Πρόκειται για πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις, που αναδείχτηκαν από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου, βάσει της εφαρμογής, η οποία διαχειρίζεται τα δεδομένα των ΦΗΜ. Σε αυτό το πλαίσιο, την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιούν οι ελεγκτές, όπως και εναλλακτικά τηλεφωνικό κέντρο.

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα της χρονικής περιόδου 19.6-21.6.2019:

• Στοχεύθηκαν 374 πρατήρια διάθεσης υγραερίου

• Ελέγχθηκαν 276

• Διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης

Αναλυτικότερα:

Από τα 148 πρατήρια, που έλεγξαν οι ΔΟΥ, διαπίστωσαν ότι τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με τους ΦΗΜ. Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ. Οι τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 7.700 λίτρα προπάνιο.

Η δράση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα ευρήματα και συνδέονται με παλαιότερες υποθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε