Έρχεται μίνι καύσωνας – Πού θα φτάσει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Έρχεται μίνι καύσωνας – Πού θα φτάσει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο


Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρούμετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα. Την Παρασκευή, τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα θα περιοριστούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, και κυρίως το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα meteo.gr, το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα αγγίξει τους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 21/06 έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25/06.Παρατηρούμε ότι από τη Δευτέρα 24/06 και από τα βόρεια η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες