H ελληνική μαφία της Νέας Υόρκης που δεν έχετε ακούσει ποτέ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

H ελληνική μαφία της Νέας Υόρκης που δεν έχετε ακούσει ποτέ



O Έλληνας «νονός» Spiros Velentzas, η σχέση του με την Κόζα Νόστρα και η κληρονομιά του στο εγκληματικό συνδικάτο της Αμερικής

Ήταν... 

 
 
 
 
20 Ιουνίου 1992 όταν οι «New York Times» φιλοξένησαν το άρθρο που έδινε τέλος στα έργα και τις ημέρες του «νονού» Βελέντζα: «Άντρας που συνδέεται με τη Μαφία ένοχος για 10 εγκλήματα» ήταν ο τίτλος.

Ο λόγος για το 57χρονο τότε αφεντικό του ελληνικού υποκόσμου του Κουίνς και του Μπρούκλιν, ο οποίος είχε μόλις καταδικαστεί για τζόγο, εκβιασμούς, τοκογλυφία και φοροδιαφυγή, μεταξύ άλλων, από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Η έδρα δεν κατάφερε μάλιστα να καταλήξει σε ετυμηγορία για το βαρύτερο αδίκημα που τον βάρυνε, τον φόνο ενός κλέφτη κοσμημάτων.

Οι εισαγγελείς Kevin McGrath and Elizabeth Lesser δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Velentzas ήταν επικεφαλής ενός σημαντικού δικτύου τζόγου και τοκογλυφίας στη Νέα Υόρκη και κυρίως στην ελληνική παροικία της Αστόρια. Αλλά και πως το εγκληματικό του συνδικάτο είχε στενές επαφές με την ιταλική μαφία και ειδικά την οικογένεια Lucchese.

Μαζί του στην πολύκροτη δίκη των 12 εβδομάδων καταδικάστηκαν και τα δύο πρωτοπαλίκαρά του, οι Peter Drakoulis και Michael Grillo, ο αδερφός του ωστόσο Dimitrios τη γλίτωσε. Αυτός κατηγορούνταν άλλωστε μόλις με μία κατηγορία, για παράνομο τζόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες