7 Μαΐ 2019

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στην εφορία - Η κλίμακα υπολογισμού των δόσεων

0 comments

Τον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία ορίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μία κλίμακα, με βάση την οποία θα προσδιορίζεται το ποσό της δόσης και ο συνολικός αριθμός των δόσεων για κάθε οφειλέτη, ανάλογα με το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά του εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Οφειλέτες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις, αλλά θα υπάρχει ο περιορισμός της ελάχιστη μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι 120 δόσεις θα ισχύουν μόνο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ και παράλληλα οφειλή στην εφορία τουλάχιστον 3.600 ευρώ. (Για παράδειγμα, αν η οφειλή είναι 2.400 ευρώ, τότε οι δόσεις θα είναι 80).

Για οφειλές ως 3.000 ευρώ από οφειλέτες με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η ρύθμιση είναι άτοκη ενώ για μεγαλύτερες οφειλές προβλέπεται ετήσιο επιτόκιο 5%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε