ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ: Γιορτή της Μητέρας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ: Γιορτή της Μητέρας

Πώς να πειράξω τη μητέρα να κάμω εγώ να λυπηθεί, που όλη νύχτα κι όλη μέρα για το καλό μου προσπαθεί;  

Πώς ν' αρνηθώ ή ν ' αναβάλω ότι ορίζει κι απαιτεί, αφού στη γη δεν έχω άλλο κανένα φίλο σαν αυτή;  

Αυτή στα στήθη τα γλυκά της με είχε βρέφος απαλό, με κάθιζε στα γόνατά της και μ' έμαθε να ομιλώ.  

Αυτή με τρέφει και με ντύνει όλο το χρόνο που γυρνά, και δίπλα στη μικρή μου κλίνη, σαν αρρωστήσω ξαγρυπνά.   

Αυτή σαν πέσω και χτυπήσω φιλά να γιάνει την πληγή.  Αυτή, τι πρέπει να αφήσω και τι να κάμω μ' οδηγεί. 

Πώς το λοιπόν τέτοια μητέρα να κάμω εγώ να λυπηθεί, που όλη νύχτα κι όλη μέρα για το καλό μου προσπαθεί;»


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών δήμου Βέροιας «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» με απόλυτο σεβασμό τιμά την Ημέρα της Μητέρας που φέτος εορτάζεται την Κυριακή 12 Μαΐου με το ωραιότατο ποίημα του Γεωργίου Βιζυηνού αφιερωμένο όχι μόνο στις μητέρες αλλά και στα παιδιά όλου του κόσμου.

Μπορεί να είναι μία ημέρα γιορτής σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, πίσω από την καθιέρωσή της κρύβεται μία μελαγχολική ιστορία. Ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους τη δεκαετία του 1850, όταν οι γυναίκες της Δυτικής Βιρτζίνια με επικεφαλής την Ann Reeves Jarvis διοργάνωσαν ένα κίνημα το «Mother’s Day» (Ημέρα της Μητέρας), με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, όπως αναφέρει η ιστορικός Katharine Antolini.

Από τότε και μέχρι σήμερα η ημέρα του εορτασμού βρίσκει τις μητέρες όλου του κόσμου να γιορτάζουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες. 

Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», ως επόμενη δημοτική αρχή του δήμου Βέροιας, δεσμεύονται ότι θα τιμούν σε καθημερινή βάση τον θεσμό της μητέρας μέσα από τις προγραμματικές δράσεις που ανακοίνωσαν και θα θέσουν σε εφαρμογή, για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, των μαθητών και των συνθηκών στα σχολεία, για την καλύτερη κοινωνική μέριμνα για τις εργαζόμενες μητέρες και ότι άλλο είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται, ώστε σε μία σύγχρονη και ισότιμη κοινωνία ο ρόλος της μητέρας και να ενισχύεται και να προστατεύεται.

Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», ως επόμενη δημοτική αρχή του δήμου Βέροιας, με δύναμη, θα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες αλλαγές σε νοοτροπίες και υποδομές που θα βελτιώσουν τη θέση και τη ζωή όλων των μητέρων και των γυναικών. Έχουμε τη δυνατότητα και τους ανθρώπους, που με τις επιστημονικές τους γνώσεις και την ευαισθησία τους, θα συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επίλυση πολλών προβλημάτων, στη διαμόρφωση της πολιτικής και στη λήψη των αποφάσεων.

Χρόνια πολλά στις μητέρες του δήμου Βέροιας, 

στις μητέρες όλου του κόσμου, 

και σε κάθε γυναίκα για την προσφορά της!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες