Ακόμη περισσότερο Μακαρονάδες μάλλον λόγω... της κρίσης έγιναν οι Έλληνες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ακόμη περισσότερο Μακαρονάδες μάλλον λόγω... της κρίσης έγιναν οι Έλληνες


 
Στην τέταρτη θέση της διεθνούς κατάταξης που αφορά την κατανάλωση ζυμαρικών βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Διεθνή Οργανισμού Ζυμαρικών.
Σύμφωνα με... 

 
 
 

τα επίσημα στοιχεία, η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση στη χώρα ανέρχεται περίπου στα 11,1 κιλά/άτομο. Στην πρώτη θέση της διεθνούς κατάταξης βρίσκεται η Ιταλία και ακολουθούν η Τυνησία και η Βενεζουέλα.

Γενικότερα, τα ζυμαρικά θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή προϊόντα διατροφής, τόσο σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όσο και σε περιόδους ευημερίας λόγω της χαμηλής τιμής πώλησης έναντι άλλων προϊόντων διατροφής.

Ακόμη, η υψηλή διατροφική αξία και η συνεχής προσπάθεια των βιομηχανιών να αυξήσουν την προϊόντική τους βάση, προσφέρουν στους καταναλωτές μία πληθώρα επιλογών, με αποτέλεσμα να τα προτιμούν περισσότερο. Τέλος, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής τους αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για το καταναλωτικό κοινό να τα επιλέξει.

Παράλληλα, ανοδικά κινείται ο εγχώριος κλάδος της βιομηχανίας των ζυμαρικών όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της Infobank Hellastat AE.

Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδοσοπούλου, Sectorial Studies Consultant, πρόκειται για ένα δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, ο οποίος εμφανίζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης της παραγωγής σε λίγες, αλλά μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Μάλιστα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών, εφαρμόζει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, στοχεύοντας στις οικονομίες κλίμακας και στην ανταγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες