Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις - Τα σημεία - κλειδιά της νέας ρύθμισης χρεών προς Εφορία, Ταμεία και Δήμους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις - Τα σημεία - κλειδιά της νέας ρύθμισης χρεών προς Εφορία, Ταμεία και Δήμους


Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Δευτέρα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία καθώς και των 100 δόσεων προς τους δήμους. Τα βασικά σημεία αυτών παρουσίασαν την Κυριακή σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης καθώς και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η νέα ρύθμιση για τα χρέη στην Εφορία - Πότε θα ισχύουν οι 120 δόσεις

Για τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία θα υπάρχει η δυνατότητα των 120 δόσεων για όσους έχουν πραγματικό (όχι τεκμαρτό) ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 30 ευρώ, ενώ για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα θα εφαρμόζεται ένας προοδευτικός συντελεστής που θα μειώνει τον αριθμό των δόσεων. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Ο περιορισμός των δόσεων ανάλογα με το εισόδημα τέθηκε με στόχο τον αποκλεισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και τη διαφύλαξη της «κουλτούρας πληρωμών», για την οποία, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι θεσμοί έχουν λόγο. Ο υπουργός εμφανίσθηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι δεν προβλέπει να υπάρξει πρόβλημα από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου και της κ. Παπανάτσιου, με το νομοσχέδιο:

-Ρυθμίζονται οφειλές που έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018

-Οι οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ρυθμίζονται σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις. Οι οφειλές των νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλαδή των επιχειρήσεων, ρυθμίζονται σε έως 30 μηνιαίες δόσεις. Η διάκριση αυτή γίνεται, είπε η κ. Παπατάτσιου, γιατί για τις επιχειρήσεις είναι προτιμότερη η χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των οφειλών, όπου μπορούν να επιτύχουν και μείωση της βασικής οφειλής. Αντίθετα, για τα φυσικά πρόσωπα δεν προβλέπεται «κούρεμα» βασικής οφειλής.

-Η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται στα 30 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες