Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αγρότες της Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αγρότες της Ημαθίας

Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για όσα συμβαίνουν (λόγω των καιρικών συνθηκών) στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια. 

  Διαμαρτυρόμαστε έντονα τα τελευταία χρόνια για τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της κλιμματικής αλλαγής χωρίς όμως καμμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς.   Τις επιπτώσεις ατές δυστυχώς σαν αγρότες που έχουμε άμεση επαφή με το περιβάλλον τις ζούμε στο πετσί μας καθημερινά.

  Επιτέλους  η περιβόητη διεύρυνση των καλύψεων, η  τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η κάλυψη  για τις επιπτώσεις της κλιμματικής αλλαγής στην παραγωγή  ας γίνουν πράξη. Η αναμονή και η κοροϊδία έχουν και τα όριά τους  

    

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να επιληφθεί των ζημιών και να προχωρήσει σε αναγγελίες ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι δηλώσεις και να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.  


Για τον Α.Σ. Γεωργών Βέροιας 


Ο  Γραμματέας                                                               ο Πρόεδρος 

Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος                         Χαλκίδης Αναστάσιος 


1 σχόλιο:

Μελισσοκομος είπε...

Θοδωρή αυτά είναι δυσάρεστα για τα αφεντικά μας. Αυτούς που τα χωράφια είναι δικά μας αλλά η παραγωγή είναι Δικιά τους. Τους χαλάς την αρμονία. Τώρα θα αναγκαστούν να μας δώσουν όλη την κλούβα τα 21 κιλά με 0.26 λεπτά .τόσο πολύ θα μάτοσουν .τιμή που την περναμε το 2000 .τότε που πουλουσαν σε Μάρκα. Το πετρέλαιο είχε τότε 85 δραχμές το λίτρο.Τώρα έχει 500 δραχμές και συνεχίζει η τιμή στα 0.26 . Κύριοι συνάδελφοι μήπως ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κόμβο της Κουλουρας με το μόνο έτοιμα γιατί η Κινοπραξεια Συνεταιρισμων και Ομάδων Παραγωγών δεν διεκδικεί ποτέ τιμές για τα Ροδακινα. Που σαν προεδροι Συνεταιρισμων επρεπε να ειναι παντα μπροστα στον αγωνα για τα συμφεροντα του συνεταιρου αγροτη.Αυτοί φέρονται σαν προστάτες των Βιομηχανων.

Post Bottom Ad

Σελίδες