Φώτης Κουτσουπιάς: Σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριακού Μητσοτάκη στην δημοσιογράφο κ. Έλλη Στάη. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Φώτης Κουτσουπιάς: Σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριακού Μητσοτάκη στην δημοσιογράφο κ. Έλλη Στάη.

Η άσκηση της εξουσίας και η τριβή με τα προβλήματα της καθημερινότητας, απομυθοποίησε το κύριο πολιτικό επιχείρημα, που χρησιμοποιεί κατά κόρον η κυβέρνηση  εναντίων των αντιπάλων της. Αυτό, του καθαρού μετώπου και  της ειλικρίνειας των προθέσεων. 


Αποκαλύφθηκε δηλαδή ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν μια παράταξη, ανιδιοτελών οραματιστών, που ήθελε να αναμορφώσει την κοινωνία σε ιδεατά πρότυπα, αλλά ένα κόμμα που επεδίωξε με ιδιαίτερα αδίστακτες μεθόδους, να προτάξει το παραταξιακό του συμφέρον, σε σχέση με το παλαιό πολιτικό προσωπικό που κατηγορούσε. 


Εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικά πρότυπα  που έχουν απορριφθεί τόσο από τις κοινωνίες, όσο και από την παγκοσμιοποιημένη, σύγχρονη, διεθνή, οικονομική πρακτική, διαθέτοντας, πολύ λιγότερες γνώσεις, ικανότητες και ενδιαφέρον, σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας, για να προτείνουν κάτι καινούργιο, επωφελές και πρωτότυπο,   προσπάθησαν να καλύψουν την ανεπάρκεια τους με αυταρχικότητα, ειρωνεία, κυνισμό και θράσος.                                                                        Η εξουσία όταν δεν έχει όραμα, τότε διαχειρίζεται συμφέροντα, διεγείρει πάθη, μοιράζει ρόλους, δημιουργεί νοήματα, κατανέμει χρηματικά εύσημα ιδεολογικής και κομματικής υποταγής, σαν ένα αέναο εκκρεμές που κινείται ανάμεσα στην κοινωνική προσφορά και στο ατομικό ή κομματικό συμφέρον.


Ο κ. Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί μάταια να βρεί το σημείο ισορροπίας, ανάμεσα στον πραγματισμό της  διαχείρισης της εξουσίας και στην ουτοπία της καταγγελίας. Είναι τόσα πολλά τα καταγγελτικά συνθήματα που χρησιμοποίησε σαν αντιπολίτευση, που εγκλωβίστηκε και ο ίδιος μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον. Είναι η συνεχής εναλλαγή σε ένα πρόσωπο του Dr Jekyll και του Mr Hyde, σε έναν ηθικό  διυσμό που προκαλεί αμφιβολίες. 


Από την μία συμπεριφέρεται σαν εθνικός λογιστής και εισπράκτορας των δανειστών και από την άλλη,  μοιράζει επιδόματα φτώχειας σε δικαίους και αδίκους για να δείξει το  κοινωνικό του πρόσωπο. Ακόμη και αν οι προθέσεις, όπως ισχυρίζονται είναι οι καλύτερες, στην πολιτική μετρά μόνον το αποτέλεσμα και αυτό κρίνεται από την ανάπτυξη της οικονομίας και από την ευημερία των πολιτών.


Ευημερία σημαίνει δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές για αυτούς που θέλουν να εργαστούν, σε ένα περιβάλλον προστατευμένο  και αισθητικά αποδεκτό, όπου η ανάληψη από το κράτος της κοινωνικής του ευθύνης, σε πλαίσιο  αποτελεσματικό και αξιοπρεπές αποτελεί το αυτονόητο.                         


Σε αντίθεση με τα παραπάνω βλέπουμε την κυβέρνηση του Σύριζα, να χρησιμοποιεί όλα τα τρυκ, γιά να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. 


Όμως λεκτικά τεχνάσματα και επικοινωνιακές κορώνες, δεν μπορούν να καλύψουν τα οργανωτικά, γνωστικά  και ιδεολογικά κενά. Γιατί η διακυβέρνηση μίας χώρας απαιτεί μόρφωση, προσωπική ακτινοβολία, διοικητικές ικανότητες, και όραμα.


Στην συνέντευξή του στην κ. Έλλη Στάη ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάστηκε ως  ένας σοβαρός ώριμος και συνειδητοποιημένος πολιτικός, με όραμα, με μεγάλη διάθεση γιά προσφορά στο  κοινωνικό σύνολο. Με αίσθημα ευθύνης ομολόγησε ότι δεν δίνει σημασία στην δόξα, ούτε στην χλιδή της εξουσίας και έχει πλήρη επίγνωση της πολύ σκληρής δουλειάς, και της βαρειάς ευθύνης, που θα πέσει στούς ώμους του, με την ανάληψη της εξουσίας. Δήλωσε  επίσης με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, ότι, με την πολιτική ασχολήθηκε, γιατί του αρέσει να λύνει περίπλοκα προβλήματα και νοιώθει μεγάλη  ικανοποίηση από το αποτέλεσμα αυτών των πράξεών του. Στόχος του είναι, όπως ανέφερε, να κάνει τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. 


Κάθε δημόσια εμφάνιση του Προέδρου κ.  Κυριάκου Μητσοτάκη καταδεικνύει, ακόμα περισσότερο, το χάσμα που τον χωρίζει από τον κ. Αλέξη Τσίπρα.                                                                                Σοβαρότητα και όχι  σοβαροφάνεια                  πολιτικός πολιτισμός και όχι ανοχή σε πράξεις υβριστικές και χαρακτηρισμούς απαράδεκτους,               επαγγελματικός  πολιτικός προγραμματισμός και όχι αυτοσχεδιασμός της στιγμής και συνθηματολογία,             κοινωνική και επιστημονική μόρφωση και άψογη κοινωνική συμπεριφορά και όχι αμορφωσιά και ''αντικομφορμιστικές'' γελοιότητες.                    


H εξέλιξη τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα  και απαιτεί ανάλογη εγρήγορση και προσαρμογή.                                                                  Η ιδεολογικοποίηση του παραλογισμού και η αριστερή πολιτική φαντασίωση, δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση, να αποτελέσει θεμέλιο, μιάς ρεαλιστικής αναδόμησης της κοινωνίας. 


Σε αυτήν την χρονική συγκυρία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τις ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα της χώρας και η συστράτευση όλων μας στο πλευρό του, αποτελεί μία εθνική αναγκαιότητα. Γιατί όλοι μαζί #μπορούμε και γιατί #αξίζουμε_καλύτερα.

Δρ. Φώτης Δ. Κουτσουπιάς, μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

ΘΑΝΑΣΗΣ είπε...

Μακάρι να υπήρχαν πολλοί άξιοι σαν τον Φώτη.!

Post Bottom Ad

Σελίδες