13 Απρ 2019

Έρχεται σαφάρι της εφορίας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις


Σαφή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητατους μέσω της οικονομίας του διαμοιρασμού, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, απηύθυνε η υφυπουργός οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως είπε, "θα συλλέξουμε στοιχεία από τις τρεις πλατφόρμες (Airbnb, HomeAway και Booking) και πολύ γρήγορα θα προβούμε σε διασταυρώσεις".

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξέφρασε δε την άποψη ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις πρέπει να διευρυνθεί.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η συζήτηση γύρω από τη συνεργασία κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει μία κάποιου είδους χαρτογράφηση των ακινήτων που διατίθεται μέσω των πλατφορμών.

Ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός, ενώ θα υπάρχουν και κριτήρια μισθώσεως (όπως υπάρχουν σε πολλές χώρες), που θα αποτελούν προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των μισθωτών.

Οι ιδιοκτήτες που ανεβάζουν τα ακίνητα τους σε δύο ή και περισσότερες πλατφόρμες, είναι πολλοί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Ενδεικτικά, ο συνολικός αριθμός ακινήτων που ανέβηκαν πέρυσι στις πλατφόρμες, άγγιξε τις 126.000 έναντι μόλις 130 το 2010.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε