Τρολάρει τον Βοργιαζίδη ένας πολίτης για το πρόγραμμα-πραγματικά είναι αποκαλυπτικός - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Τρολάρει τον Βοργιαζίδη ένας πολίτης για το πρόγραμμα-πραγματικά είναι αποκαλυπτικός

Ένας πολίτης δημότης του Δήμου της Βέροιας κάνει ανάλυση το πρόγραμμα του Κ.Βοργιαζίδη και πραγματικά είναι αποκαλυπτικός ...
Δείτε την ανάλυση...

-ΕΡΓΑ. για ποια έργα μιλάτε, για αυτά που δεν καταφέρατε να κάνετε εδώ και 5 χρόνια; Όλος ο κόσμος ειναι μάρτυρας οτι τίποτε δεν εχει γίνει ολα αυτα τα χρονια. 
-Γραφείο Αγροτ. Ανάπτυξης, πραγματικά μας κοροϊδεύουν, ουτε ο τελευταίος αγρότης ξέρει που είναι, ανύπαρκτο το εργο του.
-Ενημερωση αγροτών... φτάνει η πλάκα έχει και τα όρια της.
-WiFi στα χωριά...Καταγγέλω τον Δήμο Βέροιας ως ηθικό αυτουργό, που ο κυρ Μιτσος πάνω στα Ρίζωματα έπαιζε Farma με ενα Smartphone και του φύγε μια γίδα.. Να δω wifi δίκτυο rizomata hot spot και θα χασω και το λιγο μυαλο που έχω.
-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ με πανεπιστήμια, συνεταιρισμους κτλπ. Εγω σας το είπα μας θεωρούν ολους χαζους και δεν με πιστεύατε.
-ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ το τελωνείο στην Κουλουρα, ρε μας δουλευετε αυτο δεν ειναι δουλεια της περιφέρειας τι το καπηλευεστε εσείς;
ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ στην απορρόφηση 6.000.000€ απο την ΕΕ. για ομάδες παραγωγών... Τι δουλειά εχει ο δημος με τα λεφτά που διανέμει η ΕΕ σε ομαδες παραγωγών. Αυτό ειναι αλητεία οχι αλλο κοροϊδία. Ακου εκει Συμβαλλαμε... Πειτε μας με ποιο τρόπο;
Τα φρούτα και οι χυμοί που διανεμήθηκαν ήταν ηταν από προγράμματα της Ε.Ε. (ΕΚ1165/2017). Διανεμήθηκαν σε εκατοντάδες δημους της χώρας και οι δήμοι ηταν οι '' κουβαλητες''
Ηταν τότε που τα παιδια μας έφαγαν οτι πιο σάπιο φρουτο κυκλοφορουσε στην αγορά που αντι να το πετάξουν, με τις ευλογίες των δήμων το δώσανε στα παιδιά μας

Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου και Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη κοινοποιήθηκε ο 2ος από τους οκτώ άξονες δράσης της περιόδου 2014-2019:


«Άξονας 2ος : Ισχυρή Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη»

Στηρίζουμε ενεργά την πρωτογενή παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα

Ο Δήμος μας διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα. Είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στην παραγωγή βόειου κρέατος στην Ελλάδα. Είμαστε πρώτοι στην παραγωγή ροδάκινου, περίφημη είναι η πιπεριά Αγ. Γεωργίου, όπως και η ντομάτα Ριζωμάτων, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία και των άλλων καλλιεργειών. 

Η προσπάθεια μας για στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, που στηρίζεται στην επιστημονική επάρκεια των στελεχών, την επαγγελματική τους εξειδίκευση και τη διοικητική τους εμπειρία.
Για τον λόγο αυτό, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν:

ΕΡΓΑ
Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεση μας, εντάξαμε και κατασκευάσαμε ή προχωράει η διαδικασία κατασκευής των ακόλουθων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.123.729,36€:

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΑΡΑΔΡΑΣ», προϋπολογισμού 337.000,00€

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Δ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ», προϋπολογισμού 236.100,96€ 

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ» προϋπολογισμού 608.336,40€  
«Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας» προϋπολογισμού 440.572,00€ 
Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 251.720,00€
Αγροτική οδοποιία Βέροιας, προϋπολογισμού 250.000€

Ετοιμάζουμε φακέλους για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ και του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα ακόλουθα έργα:

Αρδευτικό δίκτυο Οικισμού Μέσης, προϋπολογισμού 1.764.000€
Αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας, προϋπολογισμού 380.680€ 
Αγροτική οδοποιία  στο αγρόκτημα Τριλόφου, προϋπολογισμού 719.200€

Ωριμάζουμε μελέτες με στόχο την ένταξη της χρηματοδότησης της κατασκευής τους στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος, έργων όπως:
«Αρδευτικές υποδομές Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δημιουργήσαμε Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ασχολείται με θέματα γεωργικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συνεταιρισμούς και συλλόγους. 

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ, ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΟΠΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
Μέσα από ημερίδες, συνέδρια και εκθέσεις, που είτε διοργανώσαμε είτε συμμετείχαμε, στοχεύσαμε και στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα.

Εγκαταστήσαμε σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet σε πλήθος τοπικών Κοινοτήτων, με στόχο να φέρουμε την άμεση ενημέρωση στην καρδιά της αγροτικής μας οικονομίας, τα χωριά μας.

Εντάξαμε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Leader για την κατασκευή του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 148.837,43€, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου, συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους με στόχο την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, του εισοδήματος των αγροτών, την επίλυση των προβλημάτων τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές μας περιοχές,

ΠΡΟΩΘΟΎΜΕ 
Τη μεταστέγαση του Τελωνείου και του Χημείου του Κράτους στην Κουλούρα, με στόχο την διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΌΡΡΟΦΗΣΗ 6.000.000€ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Συνεργαστήκαμε με τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών της περιοχής για την αξιοποίηση των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που επέφερε το Ρωσικό εμπάργκο, που επέβαλε η Ρωσική Κυβέρνηση στις 7 Αυγούστου 2014 σε ορισμένα προϊόντα της Ε.Ε., και απορροφώντας την τριετία 2015 – 2016 - 2017
6.429.539 κιλά Ροδάκινα & Νεκταρίνια
883.341 κιλά Ακτινίδια
251.245 κιλά Μήλα
10.091 κιλά Αχλάδια,

Συμβάλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χρήματα, τα οποία εισέπραξαν οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών  της περιοχής και είτε διένειμαν άμεσα στους παραγωγούς - μέλη τους, για την εξόφληση της παραγωγής, είτε έμμεσα στην τοπική κοινωνία, λειτουργώντας τα διαλογητήρια και συσκευαστήρια που διαθέτουν (ημερομίσθια, αγορά πρώτων υλών, μεταφορικά και ότι άλλο απαιτείται για την λειτουργία ενός διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου).

Επίσης διανεμήθηκαν δωρεάν, στους μαθητές των δημοσίων σχολικών μονάδων και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Βέροιας, : 
826.214 λίτρα φυσικού χυμού 
και 588.571 κιλά νωπά φρούτα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, για την στήριξη της αγροτικής οικονομίας και του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής μας, την επίλυση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές μας περιοχές.

#συνεχίζουμε_μαζί _μπροστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες