16 Μαρ 2019

Γιατί δεν πρέπει να πετάς ποτέ το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια



Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»! Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο! Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο

Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια

Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια

Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων. 

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη

Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών. 

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό

Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε