Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος


Σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς, τα τιμολόγια και στα δικαιώματα των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας φέρνει οδηγία της Ε.Ε. για τον ηλεκτρισμό.

Το νέο πλαίσιο επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους ρόλους των παικτών στην αγορά με την ενδυνάμωση της θέσης των καταναλωτών και την ενθάρρυνση για τη συμμετοχή τους σε αυτή. Τα κράτη- μέλη θα πρέπει να ενσωματώσουν την κοινοτική οδηγία στις εθνικές νομοθεσίες μέχρι το τέλος του 2020 ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2021 να τεθεί σε ισχύ.

Μεταξύ των νέων διατάξεων είναι κι αυτή που ορίζει ότι οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος θα πρέπει να ειδοποιούν τους τελικούς πελάτες τους με διαφανή και κατανοητό τρόπο απευθείας για οποιαδήποτε προσαρμογή της τιμής προμήθειας και τους λόγους και τις προϋποθέσεις της μεταβολής, καθώς και το πεδίο εφαρμογής της την κατάλληλη χρονική στιγμή και το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

Όταν πρόκειται για οικιακούς καταναλωτές αυτοί θα πρέπει να ειδοποιούνται έναν μήνα πριν από τη χρονική στιγμή κατά την οποία η προσαρμογή τίθεται σε ισχύ. Τα κράτη- μέλη διασφαλίζουν ότι οι τελικοί πελάτες παραμένουν ελεύθεροι να τερματίσουν τις αντίστοιχες συμβάσεις εάν δεν αποδέχονται τους νέους συμβατικούς όρους ή τις προσαρμογές της τιμής προμήθειας που τους έχουν κοινοποιηθεί από τον προμηθευτή.

Με άλλο άρθρο της οδηγίας οι χώρες θα πρέπει να διευκολύνουν τους καταναλωτές ώστε να αλλάζουν με ταχύτατες διαδικασίες προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι αυτοί δικαιούνται μια τέτοια αλλαγή εντός τριών εβδομάδων το μέγιστο από την ημερομηνία της αίτησης και μέχρι τον Ιανουάριο του 2026 ο χρόνος θα πρέπει να μειωθεί το πολύ στις 24 ώρες για οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα. Τα κράτη- μέλη μεριμνούν ώστε τουλάχιστον οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με οποιοδήποτε τέλος σχετιζόμενο με την αλλαγή προμηθευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες