Παζάρι για... γερά νεύρα με τον νέο νόμο Κατσέλη - Οι πιέσεις των θεσμών και το ενδεχόμενο μονομερούς ρύθμισης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Παζάρι για... γερά νεύρα με τον νέο νόμο Κατσέλη - Οι πιέσεις των θεσμών και το ενδεχόμενο μονομερούς ρύθμισης


Σε... παζάρι για γερά νεύρα εξελίσσονται οι συζητήσεις κυβέρνησης - θεσμών με επίκεντρο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι θεσμοί θέλουν αυστηρά κριτήρια υπαγωγής στον νέο νόμο Κατσέλη ώστε να ευνοούνται εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη και να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Το στίγμα είχε δοθεί και στην ΕΚΤ, όπου ομάδα κεντρικών τραπεζιτών είχε εκφράσει ισχυρές διαφωνίες και ενστάσεις για το σχέδιο της Αθήνας, χαρακτηρίζοντάς το "προχειρογραμμένο", όπως είχε αποκαλύψει και το πρωτοσέλιδο της Realnews με τίτλο "Βέτο Ντράγκι για την πρώτη κατοικία".

Αλλά και την Τρίτη στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν βγήκε... λευκός καπνός και δεν ήρθη το αδιέξοδο. Κυβερνητικές πηγές πριν από λίγη ώρα κατέστησαν γνωστό ότι αναμένεται να καταθέσουν τη ρύθμιση για τον νέο νόμο Κατσέλη την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου στη βάση της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και τράπεζες. Κύκλοι ερμηνεύουν αυτό ακόμη και ως μονομερή νομοθέτηση της ρύθμισης. Στο μεταξύ μέχρι τότε θα συνεχιστεί ο διάλογος, αφού πρώτιστος σκοπός είναι η επίτευξη συμφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστράτευσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις καθώς θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής των θεσμών. Ζητούμενο αποτελεί πάντως, το εάν μια μονομερής ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης προκαλέσει ανησυχία στις αγορές και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία δείχνει να έχει μπει σε μια "καλή τροχιά".

Κυβερνητικές πηγές: Την Παρασκευή θα κατατεθεί η ρύθμιση

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης - τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Κοστέλο: Πολύπλοκο το σχέδιο για τον νέο νόμο Κατσέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες