Εντός των επομένων ημερών η ρύθμιση στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Εντός των επομένων ημερών η ρύθμιση στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια


του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πιο κοντά η λύση της τροπολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σε επείγουσα διαδικασία στη Βουλή καταλήγει η κυβέρνηση για την ψήφιση της ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνειακαι την προστασία της α' κατοικίας. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για άμεση ψήφιση της ρύθμισης, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το σενάριο το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος όσον αφορά στη διαδικασία είναι αυτό της κατάθεσης της ρύθμισης στη Βουλή όχι μέσω αυτοτελούς νομοσχεδίου αλλά με τροπολογία η οποία θα αριθμεί πέντε με έξι άρθρα. Κι αυτό προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 11 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες και το μόνο που απομένει είναι το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες.

Σχετικά έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση και η Βουλή, ενώ και η αντιπολίτευση δεν αναμένεται να εγείρει αντιδράσεις για τη διαδικασία λόγω της επείγουσας ανάγκης ρύθμισης του ζητήματος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εφόσον επιλεγεί τελικά η λύση της τροπολογίας, αυτή αναμένεται να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΔΕΠΑ , το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει τη Δευτέρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες