Εκλογές: Ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Εκλογές: Ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια



Το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ποσόστωση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με... 

 
 
 
σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εφόσον υπερψηφιστεί θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αναφέρει στο άρθρο 15 ότι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια.



Μέχρι τώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικά απέναντι στη στάση που θα κρατούσε η κυβέρνηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια και δεν έχουν ανακοινώσει τα πλήρη ψηφοδέλτια τους.

Πριν δύο βδομάδες μάλιστα, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν διεξαχθούν, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, η κυρία Σπυράκη είχε πει ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες