8 Μαρ 2019

Εκλογές: Ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτιαΤο υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ποσόστωση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με... 

 
 
 
σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εφόσον υπερψηφιστεί θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αναφέρει στο άρθρο 15 ότι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια.Μέχρι τώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικά απέναντι στη στάση που θα κρατούσε η κυβέρνηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια και δεν έχουν ανακοινώσει τα πλήρη ψηφοδέλτια τους.

Πριν δύο βδομάδες μάλιστα, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν διεξαχθούν, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, η κυρία Σπυράκη είχε πει ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε