Συζητήθηκε το θέμα για τη μεταφορά των μαθητών της Ημαθίας στο υπουργείο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Συζητήθηκε το θέμα για τη μεταφορά των μαθητών της Ημαθίας στο υπουργείο

Σε συνέχεια των επανειλημμένων συναντήσεων στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαιτζίδη, των πιέσεων που ασκήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και της συνδρομής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. Φρ. Καρασαρλίδου και κ. Χρ. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 – 02 – 2019 συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τα προβλήματα της μεταφοράς μαθητών στην Π.Ε. Ημαθίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. Φρ. Καρασαρλίδου και κ. Χρ. Αντωνίου.

Συμμετείχαν :

Από μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών η Σύμβουλος του Υπουργού κ. Μ. Σύρκου και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα της μεταφοράς μαθητών ( σύνταξη ΚΥΑ , Εγκύκλιοι κλπ ). 

Από τους φορείς μεταφοράς ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ημαθίας κ. Αν. Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος των Αστικών Νάουσας κ. Η. Ορδουλίδης.

Από την Π.Ε. Ημαθίας οι υπηρεσιακοί  παράγοντες , ο Δ/ντής της Δ/νσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γ. Μιχαλιάς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης κ. Σ. Τζόγια.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα. Αναγνωρίσθηκαν από μέρους του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στη Π.Ε.Ημαθίας . Η αντιμετώπιση της Π.Ε. Ημαθίας , αλλά και όλων των Π.Ε θα πρέπει από το Υπουργείο να είναι ΙΣΟΝΟΜΗ , όπως τονίστηκε επανειλημμένα ,από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ημαθίας ( ελάχιστο κόστος μεταφοράς ,κενά της Κ.Υ.Α κλπ. ) .

Τέλος η Σύμβουλος του Υπουργού τόνισε , ότι στην επόμενη Συντονιστική Επιτροπή για το θέμα της Μεταφοράς Μαθητών να κληθεί και η Π.Ε. Ημαθίας , διότι έχει να εισφέρει στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων λόγω καλής γνώσης του αντικειμένου και των προτάσεων που υπέβαλλε με το υπόμνημα. 

Ευχή του Αντιπεριφερειάρχη είναι να κληθεί η Π.Ε. Ημαθίας το συντομότερο δυνατό και στη νέα σχολική χρονιά να μην υπάρχουν προβλήματα ή να είναι ελάχιστα και διαχειρίσημα. 


Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες