Βίντεο-Φωτογραφίες-Χαμός στην ομιλία της Γεωργίας Μπατσαρά παρουσίασε το πρόγραμμα της και τους υποψηφίους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Βίντεο-Φωτογραφίες-Χαμός στην ομιλία της Γεωργίας Μπατσαρά παρουσίασε το πρόγραμμα της και τους υποψηφίους



Σε μία κατάμεστη αίθουσα υποψήφια δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Mπατσαρά παρουσίασε το πρόγραμμά της αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού της... Η κυρία μπατσαρά δεν έλειψε να ρίξει βόλες στον δήμαρχο και στη δημοτική αρχή στην κατάντια του δήμου της Βέροιας αναφορικά είπε...

Κύριε Βουλευτή
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Κύριοι Δήμαρχοι 
Κύριοι και κυρία περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι
Κύριοι τέως Βουλευτές
Κύριοι πολιτευτές
Κύριοι και κυρίες υποψήφιοι Βουλευτές, υποψήφιοι  Δήμαρχοι , Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 Κύριοι και Κυρίες
Καλησπέρα σας,
Σας καλωσορίζω  στην πρώτη μου ομιλία ως υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας. Η παρουσία σας απόψε εδώ αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα προσωπικά, για τις υποψήφιες και τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους και τους συνεργάτες μας
Θα σας παρουσιάσουμε απόψε τo όνομα, το λογότυπο του συνδυασμού μας, τις βασικές αρχές, τις  αξίες και τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, δηλαδή την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, καθώς και  ένα μέρος από τους υποψήφιους και υποψήφιες  δημοτικούς μας συμβούλους που κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας
Κύριοι  και Κυρίες,
Όπως είναι ήδη γνωστό ,αποδέχτηκα πριν από μερικούς μήνες ,την εξαιρετική τιμή, την τεράστια ευθύνη και ταυτόχρονα τη μεγάλη πρόσκληση-πρόκληση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του προέδρου  Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ξεκίνημα ενός νέου αγώνα από  τη θέση της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα με γοήτευε.
Αγαπώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. 
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησα ως νομαρχιακή σύμβουλος, αντινομάρχης και περιφερειακή σύμβουλος, με τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Το βουλευτιλίκι ήρθε αργότερα. Η ύψιστη τιμή. Η πρώτη γυναίκα βουλευτής του νομού Ημαθίας. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο δήμος αποτελεί το θεσμό που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του. Το βασικό πρωτογενές δημοκρατικό κύτταρο της κοινωνίας, που εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και αποτελεί  μοχλό  ανάπτυξης και βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας.
Ο  αυτοδιοικητικός,  ο δήμαρχος,  βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους.
Οφείλουν να τους αφουγκράζονται, να προσπαθούν να δίνουν λύσεις, να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους.
Ο Δήμαρχος οφείλει να αντιμετωπίζει όλους  τους  πολίτες με πνεύμα δικαίου. Να στέκεται υπεράνω χρωμάτων και κομμάτων. κοινωνικών,  οικονομικών,  επαγγελματικών και φυλετικών διαφορών.
Αυτή είναι η άποψή μου, η βαθειά δημοκρατική μου πεποίθηση, αυτή είναι η βασική αρχή του συνδυασμού μας και της παράταξης της Ν.Δ,  η οποία μας στηρίζει.
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Φίλοι και φίλες,  
Το έτος 2019 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος εκλογικών αναμετρήσεων, ελπίδων, αλλαγών και ανατροπών.
Για μας και την παράταξή μας θα είναι έτος νίκης και επιτυχιών.
Οι δημοτικές εκλογές του 2019 οι οποίες αγγίζουν τη σφαίρα του ενδιαφέροντος μας, καλούνται να αναδείξουν δημοτικές αρχές, οι οποίες θα οδηγήσουν τους δήμους στην 4ετία μιας νέας εποχής.
Οι δήμοι καλούνται να αναλάβουν νέους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς ρόλους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας , τρίτης, 10ετίας του 21ου αιώνα.
Προκλήσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές κοινωνικές, δημογραφικές που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται ολοκληρωμένη αστική στρατηγική η οποία θα απαρτίζεται  από ένα σύστημα αλληλένδετων δράσεων με στόχο τη μακροχρόνια βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη. (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. (Sustainable Urban Development)
Οι νέες δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  του 2019 καλούνται να αναλάβουν πρωτεύοντα και αποφασιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.
 Ο δημότης και η δημότισσα ενδιαφέρονται για όλα όσα βελτιώνουν τις συνθήκες της δικής τους καθημερινότητας, των παιδιών τους και της οικογένειάς τους εν γένει.
Δηλαδή, την ασφάλεια, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα αδέσποτα, τους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες, τους χώρους άθλησης, στάθμευσης, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία.
Φίλοι και φίλες μου, 
είναι γεγονός ότι ο δήμος μας,  τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει υπανάπτυξη και στασιμότητα.
Δεν έχουμε διάθεση να μηδενίσουμε το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, ούτε καν των προηγούμενων. Ο δήμος έχει συνέχεια και η κάθε δημοτική αρχή έχει τα θετικά και αρνητικά της.
Άλλωστε η αναμέτρησή μας δεν είναι με το παρελθόν και τα προβλήματα που αυτό συσσώρευσε, αλλά με τις λύσεις τους, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του παρόντος και πάνω απ’ όλα του μέλλοντος.
Δε  μπορούμε όμως να εθελοτυφλούμε, να στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βέροια κι ο δήμος μας συνολικά, την εποχή που οι συζητήσεις για την Αστική Ανάπτυξη γίνονται με βάση την Ατζέντα του2030.
Έργα δεκαετιών ημιτελή και εγκαταλειμμένα ( Γέφυρα Κούσιου, Δρόμος Σέλι-άνω Σέλι, χώρος στάθμευσης στην κάτω Εληά, ασανσέρ, κυλιόμενες σκάλες, κολυμβητήριο κ.α. ). 
Ρύπανση , υποβαθμισμένο περιβάλλον, εγκατάλειψη, συνθέτουν την εικόνα της πόλης.
Παντού σκουπίδια, ακαθαρσίες, αδέσποτα περιφερόμενα στους δρόμους, σπασμένα πλακάκια, καμένες λάμπες, ιδιαίτερα σε αθλητικούς χώρους, απουσία χώρων στάθμευσης και πνευμόνων πρασίνου.
Το  σημείο αναφοράς της πόλης η ΕΛΗΑ  εικόνα  απογοήτευσης. Παντού τσιμέντο.
 Ο κλασικός περίπατος- βόλτα στην ανοίξεως,  εμποδίζεται από το φόβο των περιφερόμενων επικίνδυνων πλέον, αδέσποτων και  τη ρύπανση που προκαλούν. 
Οι πλέον τουριστικές και διατηρητέες περιοχές της Βέροιας (Κυριώτισσα, Μπαρμπούτα, Βήμα Απ. Παύλου….) αποτελούν μνημεία αδιαφορίας και χείριστης εικόνας για τους τουρίστες που τις επισκέπτονται.
Ακόμα και τα κοιμητήρια , δεν παρουσιάζουν την εικόνα που αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία που σέβεται τους νεκρούς της.
Η  Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της . Ν’ ανθίσουν  λουλούδια στους δρόμους και τις μικρές,  έστω, πλατείες,  στην Εληά, στο Δημαρχείο, στο Ρολόι.
Το χρώμα ν’ αντικαταστήσει το γκρίζο.
Να γίνει μια πόλη όμορφη, φιλική στον πολίτη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή. 
Μια πόλη  καθαρή,  ασφαλής και ευημερούσα,  που θα πληροί δηλαδή τις τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Ε.Ε για τη διαμόρφωση των πόλεων του μέλλοντος.
Κι ο Δήμος μας να γίνει ισχυρός κι ανταγωνιστικός.
Αυτά θα συμβούν με μία δημοτική αρχή που πιστεύει στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας, και όχι την επιδοματική πολιτική. Που πιστεύει στην πρόοδο και την ευημερία, που διαθέτει όραμα, γνώση, σχέδιο και προπαντός μεράκι, όρεξη, πάθος για δουλειά και δημιουργία.
Μια δημοτική αρχή με σύγχρονο τρόπο σκέψης.
Με γνώμονα την αγάπη μας για τον τόπο και την ανησυχία μας για την κρατούσα σήμερα κατάσταση, με πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας οι συνεργάτες μου κι εγώ αποφασίσαμε τη δημιουργία του αυτοδιοικητικού  μας συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019 και μετά από πολλές σκέψεις, συζητήσεις και διαβουλεύσεις καταλήξαμε.
Και το όνομα αυτού…
Βέροια. ΠΡΩΤεύουσα πόλη
Ο δήμος μαςαξίζει καλύτερα!
Γιατί
- Η Βέροια είναι από τις λίγες ελληνικές και όχι μόνο πόλεις με συνεχή παρουσία στην ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
-Στους γεωγραφικούς χάρτες  η Ημαθία παρουσιάζεται αφαιρετικά, ως μια μεγάλη καρδιά. Και σ΄ αυτήν την καρδιά, τον πρωταγωνιστικό, τον πρωτεύοντα ρόλο, τον έχει η ΠΡΩΤεύουσα πόλη, η Βέροια! Η καρδιά της  Μακεδονίας μας, η καρδιά, της καρδιάς  της  Ελλάδας! 
- Η Βέροια ενώνει. Από τη Βέροια ξεκινούν και στη Βέροια καταλήγουν όλοι οι δρόμοι για το δήμο μας και κατ΄ επέκταση ολόκληρη την Ημαθία, το σταυροδρόμι των οδικών αξόνων της Ελλάδας!
- το δήμο μας βρίσκεται το φράγμα του Αλιάκμονα που αρδεύει τον κάμπο μας και δίνει ζωή και πόρους στους κατοίκους του, και η γέφυρα που ενώνει την Ημαθία.
- Έργα τεράστιας σημασίας για το δήμο μας που οραματίστηκε και υλοποίησε ο εθνάρχης μας, Κων/νος Καραμανλής τη δεκαετία του 1950.
 - Στο δήμο μας αναπτύσσεται ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, βασικοί πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. 
- Στο δήμο μας βρίσκεται η Βεργίνα, η τρανή απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.
-Στο δήμο μας βρίσκεται ο προϊστορικός οικισμός της Νικομήδειας και θα μπορούσα να αναφέρω πλείστους άλλους λόγους.
Η δημοτική μας παράταξη
«Β ΕΡΟΙΑΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ
Ο Δήμος μας αξίζει καλύτερα»
είναι αποφασισμένη ν’ αλλάξει σελίδα στο δήμο Βέροιας και να τον οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.
Αυτό θα το πετύχουμε με το ρεαλιστικό και  υλοποιήσιμο πρόγραμμα  μας.
Φίλοι και φίλες,
ο συνδυασμός μας αποτελείται από νέα, άφθαρτα, έντιμα άτομα, που διακρίνονται για την ποιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, και είναι καταξιωμένα και διακεκριμένα στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία.
Συνθέτουμε δημιουργικά τη γνώση, την εμπειρία, το ρεαλισμό, την υπομονή και τη «σοφία» των παλαιότερων και μεγαλύτερων, με την ορμή, τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, το ρομαντισμό της νιότης.
Κοινός μας παρανομαστής η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η διάθεση για σκληρή συλλογική δουλειά και προσφορά.
Πιστεύουμε:
Πρώτα στον πολίτη, τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του
- Στην απόλυτη  διαφάνεια παντού.
- Στη χρηστή διοίκηση, βασισμένη στις αρχές δικαίου
- Στη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
- Στο σεβασμό στο δημόσιο διάλογο, τις διαφορετικές γνώμες και απόψεις τις οποίες αξιοποιούμε δημιουργικά
- Αντιμετωπίζουμε με πνεύμα δικαίου όλους τους πολίτες και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικότητές τους.
- Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τον εθελοντισμό.
- Την αλληλεγγύη.
- Την κοινωνική προσφορά.
Πιστεύουμε 
- Στην ποιοτική υγεία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, μέσα από τις δημόσιες  και τις κοινωνικές δομές,  όπως κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο,  βοήθεια στο σπίτι.
- Στη διαδημοτική συνεργασία των δημόσιων δομών υγείας.
- Στην παιδεία για όλους, με ένταξη της πόλης μας στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πόλεις που μαθαίνουν». 
  - Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα , τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και τις εξαγωγές, που αποτελούν σταθερή βάση ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας , προσφοράς θέσεων εργασίας ,προόδου και ευημερίας.
- Σεβόμαστε το περιβάλλον και ενθαρρύνουμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
- Ενισχύουμε και στηρίζουμε όλες τις μορφές τουρισμού ( αναψυχής-συνεδριακό, θρησκευτικό) ως δυναμικό μοχλό ανάπτυξης και τον τρίτο πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας.
- Προβάλλουμε τον πολιτισμό μας που αποτελεί τη βασική συνιστώσα προσέλκυσης τουρισμού.
Πιστεύουμε
Στην ανάπτυξη συνεργασιών με Περιφέρεια , Ι.Μ.Β.Κ.Ν. , Εφορεία Αρχαιοτήτων, συλλόγους, φορείς, σωματεία, κοινωνικές δομές,  άλλους δήμους εσωτερικού και εξωτερικού.
Με γνώμονα αυτές τις αξίες και αρχές θέτουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας , το οποίο αναπτύσσεται χρονικά σε τρία στάδια.
- Άμεσο
- Βραχυπρόθεσμο-μεσοπρόθεσμο
- Μακροπρόθεσμο
Φίλοι και φίλες, 
δε θέλουμε να φέρουμε  επανάσταση (revolution)  αλλά την εξέλιξη στο δήμο μας που βρίσκεται σε τέλμα.
 Γι  αυτό και ξεκινάμε  άμεσα
- στην οριζόντια δημοκρατική παρέμβαση στις δημοτικές υπηρεσίες, με στόχο τη γνωριμία μας, την ενημέρωσή μας, για δημιουργική και αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού,  με πλήρη σεβασμό στις δυνατότητες και την προσωπικότητα των εργαζόμενων, των άμεσων συνεργατών του δήμου, μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων, σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
- Εκπόνηση σύγχρονου  στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακή μονάδα  της χώρας.             
- Ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου
- Αξιολόγηση υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών. 
- Εσωτερική αξιολόγηση, αναδιάρθρωση δομών, αρμοδιοτήτων  και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και βάσει των μελετών, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του δήμου και σκοπό τις αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες  υπηρεσίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
- Χρησιμοποίηση της κοινωνίας της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών,  ώστε να γίνει η Βέροια « έξυπνη πόλη».
- Ανάπτυξη  δικτύου  Wi fi  σε ολόκληρη  την πόλη και σ’ ολόκληρο το δήμο.
- Προτυποποίηση και πιστοποίηση όλων των συστημάτων του δήμου  με χρήση σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων. 
- R&D (Research and Developmen, Έρευνα και Ανάπτυξη). Λειτουργία τμήματος στο δήμο , που θα ασχολείται αποκλειστικά με ερευνητικά προγράμματα ανάπτυξης (ευρωπαϊκά και μη),  σε συνεργασία με επιστήμονες και πανεπιστημιακά τμήματα, για τη διασύνδεση έρευνας και αγοράς εργασίας (π.χ. εφαρμογή σε αγροτοδιατροφικό τομέα, ανάπτυξης επιχειρήσεων κλπ).
- Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής του πολίτη για άμεσες παρεμβάσεις και δημιουργία στα πρότυπα ΚΕΠ με ηλεκτρονικές παρεμβάσεις. 
- Ενεργοποίηση και απελευθέρωση,  στο μέγιστο δυνατό των υγιών, δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων των κοινωνικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, σωματείων και φορέων του δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας την ύπαρξή τους στις τοπικές κοινωνίες.
- Ανάλυση δεδομένων πληθυσμού και 
- στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών δομών και την ανάπτυξη νέων βραχυπρόθεσμα.
- Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε πόλη και χωριά, ώστε αυτοί να απολαμβάνουν τη βέλτιστη ποιότητα ζωής μέσα σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον.
- Προώθηση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, με παραχώρηση στις κοινότητες εφοδίων και εργαλείων που  θα τις επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες.                    
- Καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας σε όλα τα χωριά.
- Φροντίδα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς (κτιριακές φθορές, θέρμανση) συνεχής συντήρηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου.
- Συνεχής συντήρηση και καθαριότητα των παιδικών χαρών.
- Συντήρηση-καθαριότητα των κοιμητηρίων και σχεδιασμός επέκτασης και λειτουργία νέων μακροπρόθεσμα.
- Συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση για θέματα ασφάλειας των πολιτών.
- Συνεργασία με την τροχαία για τη βιώσιμη κινητικότητα.
- Συμμετοχή του δήμου σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  μας , του πολιτισμού και των προϊόντων  μας.
- Στήριξη και ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και διεκδίκηση πανελλήνιων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων.
- Αδελφοποιήσεις του δήμου με άλλους δήμους εσωτερικού και εξωτερικού.
- Ανάπτυξη πολιτικών για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Βραχυπρόθεσμα  - Μεσοπρόθεσμα
Στοχεύουμε στην:
- Εξοικονόμηση και αύξηση πόρων πέρα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον τακτικό προϋπολογισμό και δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης με αξιοποίηση:
-  1ον. Της ακίνητης περιουσίας του δήμου και
- 2ον.  Όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με μια νέα λογική, στηρίζοντας ενεργά και αποφασιστικά, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] και αξιοποιώντας διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης όπως ευρωπαϊκά προγράμματα ή χρηματοπιστωτικούς διεθνείς  οργανισμούς που αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση με αυξημένο ενδιαφέρον.
- Φυσικό αέριο στη Βέροια …νομίζω ότι η πόλη το δικαιούται και μάλιστα άμεσα.
- Συνεργασία στο βαθμό που μπορεί να εμπλακεί ο δήμος στην προώθηση και υλοποίηση του τεράστιου και μεγαλόπνοου έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  και της Περιφέρειας «στα βήματα του Παύλου»
- Αξιοποίηση της ένταξης της πόλης στα δίκτυα «πόλεις με ποτάμια», «πόλεις με λίμνες»
- Διεκδίκηση απόκτησης του παλαιού δικαστικού Μεγάρου.
- Παραχώρηση για χρήση δημοτικών κτιρίων, και γενικά δημοτικής περιουσίας όπου υπάρχει δυνατότητα σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς ώστε αυτά να αξιοποιούνται δημιουργικά και αποτελεσματικά.
- Λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου. 
- Αξιοποίηση επιτέλους  της «Αμάλθειας», στο βαθμό που εμπλέκεται ο δήμος .σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους.
Τέλος Μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας είναι
- Αποπεράτωση των ημιτελών έργων στο μέτρο του δυνατού
- Σχεδιασμός και θεμελίωση νέων έργων
-  Δημιουργία χώρων αναψυχής για όλους τους πολίτες. 
-  Αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων που δε φιλοξενούν πρόσφυγες.
- Αξιοποίηση της κοίτης του Τριποτάμου  σ’ όλο της το μήκος και του φράγματος του Αλιάκμονα.
- Ανάδειξη του μνημείου που βρίσκεται στο φράγμα  εις μνήμην του εθνάρχη Καραμανλή καθώς και του τάφου που υπάρχει εκεί.
- Συντήρηση , αναπαλαίωση και ανάδειξη των διατηρητέων στις συνοικίες της  Μπαρμπούτας και της  Κυριώτισσας.
- Κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στις κοινότητες του δήμου μας που δεν υπάρχουν.
- Συνεργασία με την Π.Κ.Μ για την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου που θα συνδέει τη Βέροια με τη Βεργίνα
Φίλοι και φίλες,
άφησα τελευταίο το μείζον πρόβλημα της πόλης μας, τα αδέσποτα.
Στόχος μας είναι:
Η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες  και τους κοινωνικούς φορείς,  με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία βέβαια πρέπει να εκσυγχρονιστεί.  Παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία με προτάσεις – τροπολογίες  όπου κρίνουμε απαραίτητο ώστε να πάψουν τα αδέσποτα να είναι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Το πρόβλημα αυτό δε λύνεται από τη μια μέρα στην άλλη . Απαιτεί ευαισθησία και σωστό σχεδιασμό. Έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς και οφείλουμε να σεβαστούμε τις συνθήκες ευζωίας τους. Πάνω από όλα όμως απαιτείται φιλοζωϊκή παιδεία και κουλτούρα. Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδια που τα προσφέρουμε ως δωράκι στα παιδιά μας ή και στον εαυτό μας και όταν τα βαρεθούμε τα πετάμε έξω από το σπίτι μας, ως ανεπιθύμητα.
Κύριοι Κυρίες
Φίλοι και φίλες                                                                     
Σας παρουσιάσαμε τις αρχές, τις αξίες και τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας.
Βέβαια , το πρόγραμμά μας θα εμπλουτίζεται καθημερινά με προτάσεις και ιδέες.
Εσείς θα μας υποδείξετε τις ανάγκες της γειτονιάς, του χωριού, της δημοτικής ενότητας κι εμείς θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμά μας, ώστε στην κεντρική μας ομιλία να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με την υλοποίηση του οποίου φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τη σημερινή πραγματικότητα στο δήμο μας.
Σας καλούμε να ‘ρθείτε  κοντά μας πέρα και πάνω από μικροκομματικές διαφορές και άλλες λογικές,  να συνθέσουμε μαζί  το όραμα για το δήμο μας, για την πόλη μας, για τα χωριά μας,  μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον, αξιοποιώντας το παρελθόν.
Ελάτε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να παραμερίσουμε, να αγνοήσουμε αυτά που μας χωρίζουν.
Όλοι και όλες αγαπάμε την πόλη, το χωριό , τη γειτονιά μας!
Όλοι και όλες θέλουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε σε ένα πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον!
Ιδιαίτερα καλούμε κοντά μας τους νέους και τις νέες μας, το μέλλον του τόπου, της πατρίδας μας, να μας εκφράσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Φίλες και φίλοι
Σήμερα δεν είμαστε εδώ  για να σας παρουσιάσουμε μόνο την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, αλλά και για να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε δυναμικά στην προσπάθειά μας. Άλλωστε, έχουμε πολύ δρόμο και χρόνο ως τις εκλογές.
Ο δήμος δεν είναι προσωπική μας υπόθεση.
Πρωτίστως είναι υπόθεση των πολιτών , όλων όσων βρίσκεστε σε τούτη δω την αίθουσα, αλλά και όλων αυτών που βρίσκονται στα σπίτια τους ή στις δουλειές τους.
Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με μεράκι, στόχους και όραμα.
Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα! 
Να κάνουμε τη Βέροια μια «έξυπνη πόλη που μαθαίνει», αυτό είναι το προσωπικό μου  στοίχημα, ως εκπαιδευτικού, η οποία έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δια Βίου Μάθηση. Μια πόλη, ανταγωνιστική, καινοτόμα, αποτελεσματική , ελκυστική σε επενδύσεις, επισκέπτες και πολίτες και με ποιότητα ζωής που δε θα εξαρτάται από την κεντρική κυβέρνηση, τα κόμματα και την κρίση.
Δώστε μας τη δύναμη να κερδίσουμε το στοίχημα, για να γίνει η  Βέροια, η Βασίλισσα του Βορρά (να δανειστούμε έναν ποδοσφαιρικό όρο), για να είναι η ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ, που θα έχει τον πρωτεύοντα, τον πρωταγωνιστικό  ρόλο σε έναν δήμο που αξίζει καλύτερα!!
Φίλες και φίλοι,
Πριν σας ευχαριστήσω για την υπομονή και την προσοχή σας , επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω 17 από τους  υποψήφιους και τις υποψήφιες Δημοτικούς  μας Συμβούλους

Τον Γεροντίδη Σάκη , Δάσκαλο καράτε.
Τον  Λιλιόπουλο Κώστα ,επιχειρηματία Αγρότη.
Τον Παπαδόπουλο Κλήμη, Δάσκαλο, Διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Μακροχωρίου.
Τον Παρασκευά Κώστα, Στρατιωτικό.
Τον Πυρινό Δημήτρη, Δάσκαλο, Διευθυντή του δημοτικού σχολείου  Βεροίας.
Τον Σαββίδη Γιώργο, Νοσηλευτή.
Τον Σαμαρά  Αντώνη, Καρδιοεπεμβατικός Γιατρός, του Νοσοκομείου Βέροιας.
Τον Σοφιανίδη Μάνο, Δικηγόρο.
Τον Τριανταφυλλίδη Νίκο, Δικηγόρο.
Την Αλεξίου Κατερίνα , υπάλληλο Ο.Α.Ε.Δ.
Τη Δασκαλοπούλου Ελένη, υπάλληλο Ο.Α.Ε.Δ.
Την  Καρατζιούλα  Κατερίνα, Ιδιωτική Υπάλληλο.
Την Κασιάρα Ιουλία ,Επιχειρηματία.
Τη Μουρτζίλα Βασιλική, Συνταξιούχο Τραπεζικό Υπάλληλο.
Τη  Μπάκου Αμαλία, Νοσηλεύτρια.
 Την  Ορταντζόγλου Μιρέλα, Δικηγόρο.
και την Τζήμα Συρμούλα, Δικηγόρο, Εκπαιδευτικό.

























1 σχόλιο:

ο παραξενος είπε...

Για να είμαστε ακριβείς:
1. Είναι φανερό ότι το ψηφοδέλτιό της αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα της παράταξης, δεξιά στελέχη και πολίτες , γι’ αυτό και τα άλλα δύο ψηφοδέλτια (Παυλίδη-Εμμανουηλίδη). Για να πάρει το χρίσμα πέρασε από 41 όχι από 40 κύματα.
2. Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν 17 είναι όλοι (εκτός από μία) άπειροι. Τι να προσφέρουν ; όσο και να το θέλουν δεν μπορούν. Η πόλη όμως δεν μπορεί να περιμένει να αποκτήσουν εμπειρία και μετά να αποδώσουν. Πρώτα εμπειρία στην αντιπολίτευση και μετά ίσως Δημαρχία.
3. Η ομιλία ήταν όλο γενικόλογα κάτι σαν έκθεση ιδεών, χωρίς συγκεκριμένα έργα, προγραμματισμένα χρονικά, κοστολογημένα, με σαφή χρηματοδότηση κλπ ,δεν μιλάμε πλέον σε «ιθαγενείς» που τους υποσχόμαστε «καθρεφτάκια».
4. Πρέπει να μάθει τι είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και τι σε άλλους (διότι αναφέρει και αντικείμενα που ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα).
5. Και η ίδια δεν έχει εκτελεστική εμπειρία, βασικό τουλάχιστον για Δήμαρχος.
6. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι προς το παρόν, έχει υιοθετήσει ήρεμους τόνους σε όλες της τις εκδηλώσεις – αναφορές- συνεντεύξεις, αυτό αν δεν είναι προσποιητό είναι στα θετικά της και την τιμά, σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους. Φαίνεται να δείχνει ότι έχει αντιληφθεί ότι ο κόσμος θέλει συνεννοήσεις και όχι «κοκορομαχίες.

Post Bottom Ad

Σελίδες