Πέντε λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα - Χρήσιμες συμβουλές για πεντανόστιμα φαγητά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πέντε λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα - Χρήσιμες συμβουλές για πεντανόστιμα φαγητά



Είναι απλά και «αθώα» κι όμως, μπορούν να κάνουν ένα φαγητό σκέτη αποτυχία.

Η... 
 



μαγειρική είναι μια ανεκτίμητη ικανότητα, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να τελειοποιηθεί.

Υπερβολή στα μπαχαρικά

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια ντουζίνα μπαχαρικά στο φαγητό σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδέψετε τον ουρανίσκο σας. Ένα καλό πιάτο πρέπει να έχει το πολύ 3-4 διαφορετικές πρωτογενείς γεύσεις, σε συνδυασμό με κάποια αρωματικά.
Προθερμάνετε το τηγάνι

Αν πρόκειται να τηγανίσετε ή να τσιγαρίσετε το κρέας, τότε το τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί για 5-7 λεπτά.  

Μην ανακατεύετε συνεχώς το φαγητό με σπάτουλα ή πιρούνι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σοτάρισμα είναι απλά το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι όμως αυτό. Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που σοτάρετε δεν μουλιάζουν στον ατμό και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να κουνάτε την κατσαρόλα και όχι να ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο φούρνου

Εκτός του ότι είναι πολύ φτηνό, εξασφαλίζει ότι το κέικ ή τα μπισκότα σας θα γίνουν το τέλεια.

Μην προσθέτετε πολλά υγρά

Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν αρκετό νερό ή κρασί σε ένα κρέας που σιγοψήνετε και το κρέας καταλήγει να είναι εντελώς βυθισμένο. Μην το κάνετε αυτό. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του βρασμού και του ψησίματος. 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες