26 Φεβ 2019

Κοντά στους πολίτες της Ημαθίας Τζιτζικώστας-Καλαίτζιδης-Καρατζιούλα-Τεληγιαννίδης

0 comments

Το κοινωνικό έργο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίαση και υλοποίηση των δράσεων του ταμείου ευρωπαϊκών βοήθειας προς τους απόρους στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα στο δημαρχείο της Βέροιας στους δημοσιογράφους


 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους περιφερειακούς του συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα καρατζιουλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης..


Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη που υλοποίησαν αυτό το πρόγραμμα και βοηθήθηκαν φτωχός κόσμος στην κρίση .
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη στη συνέντευξη τύπου με θέμα το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας
Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Καλωσορίζω μια ακόμη φορά στην Ημαθία, τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Είχαμε πει απο την αρχή στους πολίτες της Ημαθίας ότι ο περιφερειάρχης θα είναι συνεχώς κοντά στον τόπο μας, στην πράξη και όχι στα λόγια.
Το κάναμε στην πράξη και όχι στα λόγια. 
Και το κάναμε ουσιαστικά, φέρνοντας  δημιουργικό αποτέλεσμα, κάνοντας πολύπλευρο έργο ανάπτυξης. 
Σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος για τα όσα κάναμε για τον τόπο μας, για το έργο που παρουσιάσαμε, για όλη την Ημαθία και για όλους τους Ημαθιώτες. 
Αντιμετωπίσαμε όλη την Ημαθία ισότιμα και αξιοκρατικά, δεν λείψαμε από πουθενά, δεν αφήσαμε κανένα δήμο, κανένα χωριό χωρίς την παρουσία μας. 
Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην Ημαθία , κοντά στους Ημαθιώτες για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες, από τα μεγάλα μέχρι τα καθημερινά.
Κι αυτό είναι υπόσχεση και δέσμευση όχι μόνο δική μου ως Κώστας Καλαϊτζίδης, που  σηκώνω το βάρος ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. 
Αυτό είναι διαρκής δέσμευση και του Απόστολου Τζιτζικώστα, από τον οποίο αντλούμε τη δύναμη για την παρουσία και το έργο μας.
Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι προχωρήσαμε κι έτσι ακριβώς θα γίνει και αύριο μετά τη νίκη μας στις εκλογές που έρχονται. 

Εγώ μπήκα μπροστά στον αγώνα για την περιφέρεια, επειδή ήταν μπροστά ο Τζιτζικώστας
Όπως τότε ήμασταν μαζί, έτσι και τώρα είμαστε μαζί κι έτσι θα συνεχίσουμε μαζί, για να κάνουμε τον τόπο καλύτερο. Αυτό το καλύτερο μπορείς να το φέρεις μόνο εσύ Απόστολε, εσένα εμπιστευόμαστε, εσένα στηρίζουμε και μαζί σου προχωράμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα.
Σε σχέση με το θέμα των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους για το οποίο γίνεται η σημερινή εκδήλωση.
Η Κοινωνική Σύμπραξη Ημαθίας με Επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας κατάφερε, την περίοδο 2015 – 2018 να υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της γενικότερης κατάστασης αλλά και της ιδιαιτερότητας που έχει , διότι αφορά συμπολίτες που από τη μια μέρα στην άλλη, η οικονομική κρίση ανέτρεψε τη ζωή τους και τους έφερε μέσα στη φτώχεια. 
Εκεί σταθήκαμε δίπλα τους, διακριτικά, χωρίς να προσβάλουμε κανένα, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανένα. Οι ευχαριστίες που ακούσαμε και τα μηδενικά παράπονα από την πλευρά των πολιτών και των φορέων, είναι για εμάς η καλύτερη απάντηση, για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε.
Με την άψογη συνεργασία που είχαμε και φαίνεται από τα αποτελέσματα, με τους τρείς Δήμους της Ημαθίας και τους τοπικούς φορείς, καταφέραμε και ενισχύσαμε το διάστημα 2015 – 2016 περίπου 8.500 ωφελούμενους συμπολίτες μας με τρόφιμα, βασική υλική συνδρομή, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας συνολικού ύψους  1.700.000 ευρώ περίπου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια, ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν όλα τα στοιχεία του και τα πάντα είναι στη διάθεση όλων.
Για τη νέα περίοδο  2018-2019 οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.500 και  το ποσό σε 3.750.000 ευρώ.
Θέλω να ευχαριστήσω ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας για τη συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση του προγράμματος, τους Δημάρχους και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες της Ημαθίας, τους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας, τους εθελοντές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλλαν την προσπάθεια που κάναμε. 
Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω τους προϊστάμενους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν με κόπο για το πρόγραμμα και την επιτυχία του, όπως και την υπεύθυνη υλοποίησης του Τ.Ε.Β.Α στην Ημαθία, την περιφερειακή σύμβουλο Νίκη Καρατζιούλα για το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών της. 
Στηρίξαμε και στηρίζουμε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, κι αυτό ήταν και είναι βασικός πυρήνας του προγραμματισμού μας.
Ενισχύσαμε με δράσεις και με ουσιαστική συνδρομή την Ημαθία και τους Ημαθιώτες και συμμετέχουμε μαζί με άλλους φορείς σε ένα κοινωνικό μέτωπο που σκοπό έχει να ενισχύσει την αλληλεγγύη. 
Με τους ίδιους στόχους θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε, για την αλληλεγγύη, για τον κόσμο και για την Ημαθία.
Λεπτομέρειες θα σας αναφέρει ο περιφερειάρχης και είμαι πολύ υπερήφανος που στέκομαι δίπλα του και μπορούμε μαζί να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια, για όσα κάναμε και για όσα θα κάνουμε μαζί και μετά τις εκλογές.Βίντεο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε