Η επόμενη ημέρα στους ΑΝΕΛ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η επόμενη ημέρα στους ΑΝΕΛ...


Αποφασισμένος να τηρήσει τα όσα έχει δηλώσει και να παραδώσει την έδρα του αμέσως μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπων (πιθανότατα μέχρι το...
τέλος του μήνα) εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Έτσι, με δεδομένο ότι μετά την εξέλιξη αυτή, την έδρα λαμβάνει ο Τερνες Κουικ που είναι εδώ και καιρό ξένο σώμα από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει συμμαχίες με ανεξάρτητους βουλευτές. Και αυτό γιατί ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος αριθμεί αυτή τη στιγμή 7 βουλευτές εξ των οποίων οι 4 είναι και υπουργοι της κυβέρνησης. Με δεδομένο πως ο κ. Καμμένος έθεσε προϋπόθεση για την παραμονή στο κόμμα την παραίτηση από τον υπουργικό θώκο, η επιβίωση της ΚΟ εξαρτάται από την στάση που θα κρατήσουν οι κ.κ. Κοκκαλης και Κουντουρά. Αν οι υπουργοί παραμείνουν στις θέσεις τους τότε ο αριθμός των βουλευτών θα πέσει στους 5, εξέλιξη που υποχρεώνει τον κ. Καμμένο να αναζητήσει συνεργασία με κάποιον ανεξάρτητο βουλευτή.

Φωκάς: ο μόνος διαθέσιμος;

Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες λένε πως απ' όλο το σώμα των ανεξαρτήτων (πλη των προερχόμενων από την ΧΑ), ο μόνος που θα έβλεπε θετικά μια τέτοια εξέλιξη είναι ο τέως της ΕΚ, Αριστείδης Φωκάς. "Θα τα δούμε όλα μέσα στην εβδομάδα", ήταν η σχετική απάντηση του βουλευτή σε ερώτηση του Newpost, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Από κει και πέρα πάντως τα πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα. Ο Γιώργος Λαζαρίδης που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, δηλώνει πως τώρα που ο κ. Καμμένος έρχεται στα λόγια του και ζητά δημοψήφισμα και ενισχυμένη πλειοψηφία για να περάσουν οι Πρεσπες από τη Βουλή, είναι αργά για να συνεννοηθούν. "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας", ήταν η χαρακτηριστική φράση του στο Newpost.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Ν. Νικολόπουλος που δηλώνει στοχοπροσηλωμενος στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για τον Δήμο Πατρέων, ενώ κανένα περιθώριο δεν αφήνει ούτε ο Στ. Παναγούλης (είναι σε διάλογο με τη ΔΗΣΥ).

Τέλος, ο Δημήτρης Καμμένος που ξεκίνησε συνεργασία με το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, δεν αφήνει ούτε αυτός περιθώριο, καθώς όπως αναφέρει με τη στάση τους οι ΑΝΕΛ επί της ουσίας δεν ρίχνουν την κυβέρνηση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες