27 Ιαν 2019

Θεοχαρόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

0 comments

«Δεν είναι δυνατόν, τα μείζονα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός νέου δικομματισμού. Όποιος δεν ψηφίσει τη συμφωνία να θεωρείται ότι στηρίζει τη ΝΔ και όποιος ψηφίσει τη συμφωνία να θεωρείται ότι στηρίζει την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σημαίνει και στήριξη της κυβέρνησης.

«Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, συνεπώς η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη μας για την συνολική ασκούμενη πολιτική της. Θεωρώ ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και ότι μία νέα προοδευτική πολιτική και διακυβέρνηση του τόπου μπορεί να ασκηθεί μόνο μετά από εκλογές και με νέους πολιτικούς συσχετισμούς», προσθέτει ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν το εθνικό θέμα. Υπενθυμίζει ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 είχε αποφασίσει 5-1, πέντε υπέρ της συμφωνίας με την κ. Γεννηματά κατά της συμφωνίας. «Αποδεχθήκαμε τη δυνατότητα της επικεφαλής να προχωρήσει με τη δική της θέση για να μην πληγεί περαιτέρω η παράταξη» σημειώνει, ενώ για τη διαγραφή του δηλώνει «δεν πρόκειται απλά για λάθος αλλά για πολιτικά ακατανόητη συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις αρχές και τις θέσεις ούτε της ανανεωτικής αριστεράς ούτε της σοσιαλδημοκρατίας». «Το Κίνημα Αλλαγής όφειλε να αξιοποιήσει τη θέση μας, ώστε να εκφραστούν και εκείνοι οι κεντροαριστεροί και προοδευτικοί πολίτες που είναι υπέρ της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης» υπογραμμίζει.

Για την Νέα Δημοκρατία ειδικότερα, ο Θ. Θεοχαρόπουλος λέει στο Πρακτορείο ότι «σκληρές δεξιές απόψεις έχουν κυριαρχήσει στο εσωτερικό της. Καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς και των πελατειακών σχέσεων».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι δεν έχει θέση στο Κίνημα Αλλαγής όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει: «Συμφωνώ, η Φώφη Γεννηματά δεν ξέρω αν το εννοεί».

«Υποστήριξα και υποστηρίζω σθεναρά την ανάγκη για πολιτική αυτονομία της παράταξης. Αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική σημαίνει ότι χαράσσεις πολιτική με βάση τις θέσεις σου και όχι ετεροπροσδιοριζόμενος. Τo Κίνημα Αλλαγής, όφειλε να μείνει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επιλογή για πολιτική αυτονομία, όχι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς τη ΝΔ. Αντί για αυτό όμως εξέπεμπε και συνεχίζει να εκπέμπει συνεχιζόμενα σήματα παράλληλης πορείας με τη ΝΔ. Με την στάση αυτή όχι μόνο δεν προσελκύει προοδευτικούς πολίτες αλλά τους διώχνει κιόλας. Η σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με την δεξιά παράταξη που έχει υπάρξει σε όλα τα κρίσιμα μεγάλα θέματα δεν γίνεται αποδεκτή από τον κόσμο της σοσιαλδημοκρατίας. Συνεπώς αν και σε επίπεδο ρητορικής η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται αντιδεξιά, η ίδια η ασκούμενη πολιτική είναι που διαφωνεί με αυτή την ρητορική κοιτώντας και όχι απλά λοξοκοιτώντας προς τη ΝΔ» προσθέτει.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Αν θέλαμε να συνεργαστούμε δεν θα καταψηφίζαμε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Η ΔΗΜΑΡ θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο η συμφωνία των Πρεσπών και άλλο η κυβερνητική πολιτική. Όσες φορές βέβαια και να το ξεκαθαρίζουμε τα σενάρια επανέρχονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πολιτικό κλίμα της εποχής είναι ζοφερό δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που υπονομεύει κάθε συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε