30 Ιαν 2019

Τι αλλάζει στο σύστημα υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ

0 comments

Με "ορίζοντα" το νέο έτος θα θεσμοθετηθούν οι αλλαγές στο σύστημα υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για προκηρύξεις ΑΣΕΠ, όπως ορίζει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο νομοσχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, από 1/1/2020 για τη συμμετοχή των υποψηφίων σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ θα διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά η διαδικασία, με τη δυνατότητα πρόβλεψης εξαιρέσεων. Αυτό το "παράθυρο" εξαίρεσης, αποτέλεσε και ειδικό αίτημα της ίδιας της Αρχής κατά την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, στην ειδική επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στα αιτήματα του ΑΣΕΠ επί του νομοσχεδίου που εστιάζουν στα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, είχε ζητήσει τροποποιήσεις στο άρθρο το οποίο προέβλεπε να καταθέτουν δικαιολογητικά οι υποψήφιοι που αντιστοιχούν στον αριθμό του συνόλου των θέσεων που προκηρύχθηκαν, προσαυξημένο κατά το ήμισυ (50%).

Πάνω σε αυτό "πατάει" άλλωστε η πρόσφατη τροποποίηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, επί του άρθρου του νομοσχεδίου που αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους (άρθρο 8), παρέχοντας τη δυνατότητα στο ΑΣΕΠ να ζητά -αιτιολογημένα- κατάθεση περισσότερων δικαιολογητικών για επερχόμενες προκηρύξεις.

Όπως αναφέρεται στη νέα διάταξη, η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά την βελτιστοποίηση και της απλούστευση των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων και συγκέντρωσης δικαιολογητικών από τους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε