Φωτογραφίες:Λαοθάλασσα στην ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Φωτογραφίες:Λαοθάλασσα στην ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας

Πραγματικά ένας πανικός έγινε στην πρώτη ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Μαρκούλη στη Βέροια...

Πλήθος κόσμου γέμισε το ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον τη μεγάλη αίθουσα αο κόσμος δεν έβρισκε καρέκλα να καθίσει..Ο υποψήφιος δήμαρχος της Βέροιας στην ομιλία είπε..

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συμπολίτες, Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την τιμή που κάνατε σε μένα και στους ανθρώπους που αγωνίζονται μαζί μου, να παραστείτε σε αυτήν την μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Η συγκλονιστική σας παρουσία αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την μέχρι τώρα πορεία μας.

Σήμερα από την Βέροια, από την καρδιά της Μακεδονίας από τη Βεργίνα στέλνουμε μήνυμα νίκης.

Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης & φιλίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φίλες & Φίλοι, Θέλω να αποσαφηνίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ίσως σκληρός σε ότι αφορά την ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά θα είναι έντιμος. Δεν πρόκειται να μας βρείτε πίσω από λασπολογία, απολίτικες επιθέσεις, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Είθισται οι ομιλητές να επιλέγουν μια γενικόλογη τοποθέτηση, χωρίς στοιχείο σύγκρουσης με καμιά ομάδα, με υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας, για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Δείτε τι έλεγε η παρούσα δημοτική αρχή προεκλογικά.

Μιλούσε για αποτελεσματικότητα και δεν στάθηκε ικανή να ολοκληρώσει δέκα και πλέον χρόνια μια γέφυρα, τη γέφυρα αδελφών Κούσιου. Δέκα ολόκληρα χρόνια...Και όμως μη σας φανεί περίεργο να σας μιλήσουν και πάλι για αποτελεσματικότητα...

Μιλούσε για τον θρησκευτικό τουρισμό και την εξ αυτού προερχόμενη ανάπτυξη. Αφαιρέστε τις παρεμβάσεις της περιφέρειας, της εκκλησίας και της αρχαιολογικής υπηρεσίας... Αν βρείτε ένα έργο αξιώσεων που ο Δήμος να ολοκλήρωσε θα το ανακοινώσω εγώ στα θετικά τους... Δεν θα βρείτε...

Μιλούσαν για έλεγχο πεπραγμένων και διαφάνεια... Πέντε χρόνια τώρα ακόμη να μας εξηγήσουν πώς, η προηγούμενη δημοτική αρχή, βασικά στελέχη της οποίας είναι και σήμερα, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος,  κατασκεύασε και κυρίως πώς πλήρωσε το  μνημείο ψυχών στην πλατεία Ωρολογίου, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Μιλούσαν για ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου-περιφέρειας και είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι η ενεργητικότητά τους εξαντλείται στην απόσταση από το Φλορέτα μέχρι το Μακόζα. Η δε περιφέρεια κατάντησε κρανίου τόπος...

Μιλούσαν για θέσεις εργασίας και έκλειναν το μάτι με νόημα σε νέα παιδιά και στους οικείους.... Έκπληξη αποτελεί ο αριθμός των συγγενών δημοτικών αρχόντων που εργάζονταν στον Δήμο...

Προφανώς τα ξέρετε, απλά θέλησα να κάνω ένα φρεσκάρισμα

Δυστυχώς, όχι μόνον εξαιτίας των γενικότερων οικονομικών συνθηκών, αλλά κυρίως και από την αδράνεια και τις αστοχίες των τοπικών αρχόντων,  βρίσκεται ο Δήμος μας  στην προπεριγραφείσα απογοητευτική στασιμότητα, αν όχι οπισθοδρόμηση.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ενόψει εκλογών καλείται ο δημότης να επιλέξει με ποιους από εδώ και πέρα θα συνεχίσει  την πορεία του:

-Θα συνεχίσει  με διαχειριστές της τύχης του αυτούς που τα μέγιστα ευθύνονται για την πανθομολογούμενη οπισθοδρόμηση;

-Θα συνεχίσει με διαχειριστές αυτούς που σήμερα υπόσχονται να κάνουν όσα δεν έκαναν επί πολλές θητείες, όσον αφορά την παράταξη του Βοργιαζίδη;

-Θα συνεχίσει με αυτούς που δοκιμάσθηκαν και ξαναδοκιμάσθηκαν, μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν και βρέθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων;


Όχι, κύριοι, είναι μέρος του προβλήματος, ήρθε η ώρα να τους στείλουμε στο σπίτι! Τους δοκιμάσαμε μία-δύο-τρεις, πολλές φορές, και δεν μας κάνουνε, γιατί πολύ απλά δεν κάνουνε τίποτα. Οι ευκαιρίες τελείωσαν!



Αντίθετα, εμείς έχουμε κοινές αγωνίες για το μέλλον,  για τη συνεχή αποστασιοποίηση της πολιτικής  από πανανθρώπινες αξίες και διακηρυγμένες αρχές, για την ανησυχητική αποξένωση της πολιτικής και των πολιτικών από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.


Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου της Βέροιας, προκειμένου να ενισχυθεί  η προοπτική αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης και ανάδειξης στο Δήμο μίας νέας δημοτικής αρχής, φιλολαϊκής και όχι υποταγμένης στη δήθεν μοιρολατρική συμπόρευση με τους κανόνες της δήθεν σύγχρονης οικονομίας. Δεν υποσχόμαστε πράγματα ανέφικτα, όπως ακόμη και σήμερα κάνουν ορισμένοι εκ των συνυποψήφιων μας, ούτε προσλήψεις και διορισμούς στον Δήμο, ούτε μοιράζοντας ελπίδα σε αναξιοπαθούντες και καθρεφτάκια σε αφελείς.


Σε ό,τι αφορά τη δική μας δημοτική κίνηση, θέλω να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε την ίδια θεώρηση με άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα, που βλέπουν το Δήμο ως έναν πολιτιστικό σύλλογο που περιμένει την κρατική χρηματοδότηση για να διανείμει τα κονδύλια απλά και μόνο, αλλά ως αμιγώς πολιτικό φορέα που ασκεί πολιτική τηρουμένων των αναλογιών στον τόπο ευθύνης, που έχει άποψη για τα θέματα μείζονος σημασίας, που ασταμάτητα διεκδικεί και που σχεδιάζει τα «μεγάλα» για τις επόμενες δεκαετίες... Τίποτε μεγάλο και άξιο λόγου δεν πρόκειται να γίνει αν δεν ξεκινήσει.


Θα ήταν προσβολή για τους παριστάμενους, καθότι ευφυείς πολίτες, αν μιλούσα για καλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών, για γρηγορότερη εξυπηρέτηση και σεβασμό στον δημότη, για αποτελεσματικότητα, για διαφάνεια και γενικότερο έλεγχο των πεπραγμένων, για ισοκατανομή και άλλα τέτοια γλυκανάλατα... Αυτά είναι τα αυτονόητα, τα τετριμμένα, αυτά πρώτα γίνονται και μετά παρουσιάζονται και αυτό αν χρειαστεί...

Εμείς, θα υποσχεθούμε ορθολογιστική διοίκηση του Δήμου και πολιτική συνεργασιών με τους φορείς της  πόλης, στοχεύοντας πρωτίστως στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.


Αγαπητοί συμπολίτες,


είμαστε ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός που περιλαμβάνει στις τάξεις του συνδημότες διαφορετικών πολιτικών διαδρομών και προτιμήσεων με συνεκτικό κρίκο την αγάπη μας και συνάμα την ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Έτσι έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή μιας άλλης ακηδεμόνευτης αυτοδιοικητικής πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη και βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό την αντίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές, με διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας.


Ειδικότερα οι θέσεις και οι στόχοι μας είναι:

(Βάθεμα Δημοκρατίας) Δήμος-Θεσμοί-Δημοκρατικός Προγραμματισμός

Πιστεύουμε στη συμμετοχική Δημοκρατία. Στόχος μας ο Δήμος να αποτελέσει μία μεγάλη ομπρέλα προάσπισης και διεκδίκησης των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων.

Βασική αρχή μας η συνεργασία με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και με τον δημότη.

Θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων, για αυτό και θα ενεργοποιήσουμε το θεσμό των δημοψηφισμάτων αλλά και των λαϊκών συνελεύσεων και επιπλέον θα θεσμοθετήσουμε διαδικασίες που θα επιτρέψουν να ακούγεται η φωνή του  δημότη, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα πλαίσια της Ψηφιακής Σύγκλισης και του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ενδεικτικά σας αναφέρω:

-Παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημότη μέσω του Διαδικτύου με υπηρεσίες οπτικοακουστικής σύνδεσης.

-Τηλεφωνική Γραμμή Δημότη για την καταγραφή προτάσεων και αιτημάτων και άμεση προώθηση τους  στην αρμόδια υπηρεσία.

-Ηλεκτρονικές Δημοσκοπήσεις για την διερεύνηση της γνώμης των δημοτών απέναντι σε πολιτικές και δράσεις του Δήμου κ.α.

Επίσης, ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικήσεων των Νομικών Προσώπων με στόχο την  απόλυτη διαφάνεια.


Κοινωνική Πολιτική

Στις προτεραιότητες μας η ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων χωρίς να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

Στόχος μας να μην είναι κανένας μόνος του σε μία δύσκολη περίοδο κρίσης. 

Επειδή δεν μηδενίζουμε κάθε καλό προηγούμενο, θα χτίσουμε πάνω σε όσα παραδίδει η απερχόμενη δημοτική αρχή και θα συνεργασθούμε με φορείς που ήδη φροντίζουν για το παιδί, τη γυναίκα, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.


Πυλώνας ανάπτυξης (Πολιτισμός-Τουρισμός) 

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο κομμάτι του πολιτισμού. Το σύνολο των αρχαιοτήτων, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κάθε είδους ευρήματα, οι μνήμες από το Βυζάντιο, οι παραδοσιακές συνοικίες της πόλης, τα θρησκευτικά μνημεία συνθέτουν ένα μοναδικό πολιτιστικό μωσαϊκό ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του καθενός. Αν σε αυτά προστεθεί ο σύγχρονος πολιτισμός με τη δυναμική του παρουσία, τότε μπορούμε βάσιμα να προσδοκούμε ότι οποιοσδήποτε συγκινείται από τον πολιτισμό θα βρει εδώ ένα σημείο αναφοράς με διαρκές ενδιαφέρον. Βασικοί στόχοι μας είναι η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και η καθιέρωση του Δήμου στην πρωτοπορία των πολιτιστικά ενεργά πόλεων όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς, ώστε να δημιουργήσουμε ένα διαρκές και συνεχώς ανανεούμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας για επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. 

Ο Πολιτισμός μπορεί να εξασφαλίσει ανταποδοτικά οφέλη. Η Βέροια, που αποκαλείται και μικρή Ιερουσαλήμ, διαθέτει πλήθος μνημείων που μαρτυρούν πλούσιο ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν. Τα μνημεία αυτά αποτελούν πόλους ικανούς να προσελκύσουν αξιόλογο τουριστικό ρεύμα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ένας από τους σπουδαιότερους της χώρας προσελκύει ήδη χιλιάδες επισκεπτών ετησίως ενώ πρωταρχικό μας στόχο αποτελεί  η ανάδειξη της Βεργίνας ως παγκόσμιας πολιτιστικής πρωτεύουσας.  

Πρόθεση μας η δημιουργία Γραφείου που σε συνεργασία με φορείς όπως η Μητρόπολη μας και οι δύο  Εφορείες  Αρχαιοτήτων θα μελετά και θα προωθεί ενέργειες για αυτό τον σκοπό.

Για τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας μας με εκδηλώσεις πολιτισμού, θέση μας η ενίσχυση της συνεργασίας της ΚΕΠΑ, του ΔΗΠΕΘΕ και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Ηλικίας με τους αντίστοιχους Συλλόγους του Δήμου για την παραγωγή γεγονότων πολιτισμού και αθλητισμού μέσα (και) από τις ίδιες δυνάμεις.


Κυκλοφοριακό

Στην πόλη της Βέροιας με την πολύ κακή ρυμοτομία για την οποία ευθύνονται δημοτικές αρχές σε βάθος δεκαετιών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά και την αποκαλούμενη ανάπλαση, το κέντρο της πόλης είναι καταδικασμένο σε ασφυξία και το πρόβλημα μοιάζει ανεπίλυτο. 


Οι λίγες, πριν,  δυνατότητες του όποιου εποχούμενου να μπει στο κέντρο και να εξυπηρετηθεί, πλέον εξανεμίζονται.


 Όχι μόνο τουρίστας, αλλά και συνδημότης εκτός κέντρου, το σκέπτεται πολύ πριν αποτολμήσει την είσοδο του για την αγορά, τον γιατρό ή οτιδήποτε άλλο.


    Για να ξαναγίνει το κέντρο της πόλης λειτουργικό απαιτείται, κατά τη γνώμη μας, λύση ριζοσπαστική. Μία μελέτη για ολόκληρο τον ιστό της πόλης και όχι μόνο του κέντρου. Μία μελέτη επανακαθορισμού των όρων της αστικής ανάπλασης. Μία μελέτη που θα προϋποθέτει την δημιουργία θέσεων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης και συγκεκριμένα στις  εισόδους της, με σταθμούς ταξί και αφετηρίες μίνι αστικών λεωφορείων δέκα θέσεων  που θα διασχίζουν ακτινωτά την Βέροια.


Ακούγεται ίσως υπερβολικό, αλλά αργά ή γρήγορα εκεί θα οδηγηθούμε.


Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση η μεταφορά των Σταθμαρχείων Υπεραστικών, Αστικών Λεωφορείων, των Πρακτορείων τρίτων χωρών κ.α. εκτός κέντρου. 


    Έτσι θα μπορέσει και πάλι να αναπνεύσει το κέντρο, να ξαναγίνει λειτουργικό, ικανό να εξυπηρετήσει με σχετική έστω άνεση τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και κάθε επισκέπτη, με αποτέλεσμα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αυτό. 


Ωστόσο, στο μεταξύ, όπου χρειασθεί θα προχωρήσουμε σε κάποιες βελτιώσεις.


Περιβάλλον

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο απαλλαγμένο από αιτίες ρύπανσης και για αυτό θεωρούμε απόλυτα απαραίτητη τη συνεργασία με Οικολογικές Ομάδες και Κινήσεις, με τα Σχολεία, με Αγροτικούς και άλλους Συλλόγους.

Η Βέροια δεν μπορεί σήμερα να καυχιέται για την καθαριότητα της. Ίσως να ευθύνεται για αυτό η έλλειψη προσωπικού. Όμως είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση και αυτό θα φροντίσουμε.

Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων θεωρούμε ότι είναι σωστός ο προσανατολισμός, η λύση να δοθεί μέσω της Περιφέρειας για το σύνολο των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης θα αναζητήσουμε εντός της πόλης μικρούς αναξιοποίητους κοινόχρηστους χώρους και θα τους αναπλάσουμε με φυτεύσεις. Σε κάποιες Κοινότητες μας ζητήθηκε να διερευνήσουμε την δυνατότητα επέκτασης των οικισμών και βέβαια θα ανταποκριθούμε.



Αδέσποτα

Αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, αλλά αγαπάμε και τα ζώα, που είναι οι καλοί μας σύντροφοι στο ταξίδι της ζωής. 

Γνωρίζουμε το πρόβλημα με τα λεγόμενα αδέσποτα, όπως και τα προβλήματα με το κυνοκομείο.

Στα πλαίσια της πολιτικής συνεργασιών με τους φορείς της πόλης που είναι δέσμευση μας, θα συνεργασθούμε με τα Φιλοζωικά Σωματεία για τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα πλαίσια των προβλέψεων των σχετικών Νόμων.


Πρωτογενής-Δευτερογενής Τομέας


Ένας Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική. Μπορεί όμως και πρέπει ένας Δήμος σαν το δικό μας να πρωτοστατεί για την ενίσχυση αυτού του παραγωγικού τομέα συντονίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και- αν χρειάζονται- δυναμικές κινητοποιήσεις. 


Αυτή θα είναι η πολιτική μας για τον πρωτογενή τομέα, που είναι άλλωστε η βάση της τοπικής μας οικονομίας, αλλά και για τον  δευτερογενή τομέα, που αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή.

 Θα την υλοποιούμε μέσα από την λειτουργία Ειδικού Γραφείου που θα δημιουργήσουμε.


Η αγροκτηνοτροφική παραγωγή και συμπληρωματικά ο τουρισμός πιστεύουμε ότι είναι οι δύο τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας για αυτό και θα δημιουργήσουμε ειδικά Γραφεία που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αντικείμενα.


Κατασκευές

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση έργων που εκκρεμούν όπως η γέφυρα Κούσιου, που κινδυνεύει από ερασιτεχνικούς χειρισμούς, ο δρόμος Σέλι- Άνω Σέλι, το κολυμβητήριο και η συντήρηση των αγροτικών δρόμων που σε κάποιες περιοχές είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Παρενθετικά και με αφορμή την εκδοθείσα δικαστική απόφαση θα πω ότι ένας από τους στόχους μας είναι η δημιουργία μιας δυνατής Νομικής Υπηρεσίας που θα θωρακίζει τον Δήμο και θα αποτρέπει από κάθε πιθανή αστοχία και παγίδα.

Προτεραιότητα επίσης θα δώσουμε σε βελτιώσεις και μικρά έργα υποδομών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όπως παραδείγματος χάριν πεζοδρόμια, συντηρήσεις παιδικών χαρών κ.α.

Απαραίτητη επίσης κρίνουμε την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Στρατού, στο ύψος του πλάτανου έναντι της πυροσβεστικής υπηρεσίας,  για την ασφαλή έξοδο των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για την ασφαλή διέλευση των μαθητών του Λυκείου.

Φίλες και Φίλοι, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και τις δυνατότητες αξιοποίησης τους, επί παράδειγμα του Τριπόταμου που διασχίζει την πόλη, θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για διάφορα έργα.

Αν καταφέρουμε να ξεμπλοκάρουμε τα 3 σε εκκρεμότητα έργα στο διάστημα μιας δημοτικής θητείας 4 ετών, να λύσουμε προβλήματα ύδρευσης που δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και να επεκτείνουμε τα δίκτυα αποχέτευσης τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες, αυτό δεν θα είναι λίγο.

Πάντως ένα νέο έργο που θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να γίνει, έργο πνοής για τον Δήμο μας, είναι η βελτίωση επί το ασφαλέστερο του δρόμου Βέροιας-Βεργίνας, που πολλές φορές μνημονεύθηκε αλλά ουδέποτε έγινε έστω το ελάχιστο για να υλοποιηθεί.

Φίλες και Φίλοι, όλα όσα ανέφερα θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος αυτοδιοικητικός μας χάρτης ένα νέο  συμβόλαιο τιμής με τους δημότες  για ένα κατ’ αρχήν νοικοκύρεμα του Δήμου μας.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο κυριαρχούν οι αρχές της αυτοδιοικητικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Επιδιώκουμε την απελευθέρωση και την ανάδειξη νέων κοινωνικών δυνάμεων. Έχουμε επιλέξει αντί να συμπεριλάβουμε στο ψηφοδέλτιό μας παράγοντες ή παραγοντίσκους να εκφράσουμε το μαζικό κίνημα, τους λαϊκούς αγώνες και τους λαϊκούς αγωνιστές. Να βγάλουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής.

Ο Δήμος της Βέροιας τώρα χρειάζεται Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αγωνισθούν, να διεκδικήσουν και να συγκρουσθούν αν χρειασθεί, για την προκοπή του τόπου.

Έχουμε τη βούληση για μια τέτοια πολιτική.

Έχουμε τη βούληση να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που έθεσαν στο περιθώριο τον Δήμο της Βέροιας.

Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για την προκοπή μιας περιοχής  όπως η δική μας, με μακρόχρονη ιστορία και θα αγωνισθούμε για μια προοπτική ανάπτυξης αντάξια της έτσι ώστε η Βέροια εκτός από γεωγραφικό σταυροδρόμι να αποτελέσει και παγκόσμιο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων.

Σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί δεν μας βαραίνουν ενοχές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ή άλλες πολιτικές αμαρτίες και σας ζητάμε να μας στηρίξετε.

Να στηρίξετε τον συνδυασμό μας με όλες σας τις δυνάμεις.

Φεύγοντας από εδώ, θέλω να θυμάστε, πως ό,τι και αν σας πουν, ό,τι και αν κυκλοφορήσουν, όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, εμείς θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Γεια σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες