Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία λόγω μειωμένων αποθεμάτων αίματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία λόγω μειωμένων αποθεμάτων αίματος



Σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία καλεί τους πολίτες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), λόγω της μειωμένης συλλογής αίματος που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο. Σύμφωνα με... 

 
 
 
το ΕΚΕΑ, η έντονη κακοκαιρία, αλλά η αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων, είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος και ώρα 9.00 πμ-20.00μ.μ.. με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτή τη χρονική περίοδο.

«Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένουν να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες, δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους. Ας συνεισφέρουμε όλοι, όπως μπορούμε, δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη», αναφέρει το ΕΚΕΑ και προσθέτει ότι «Για να δώσεις αίμα χρειάζεται να είσαι 18-65 ετών , να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες, να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας και εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες